17. 2. 2011 10:05 − 2741× − 3

Finský hattrick

První závod nové sezony je za námi a dle očekávání ho ovládli jezdci ze Skandinávie, kdy 6 z nich se umístilo v Top 10.

První závod nové sezony je za námi a dle očekávání ho ovládli jezdci ze Skandinávie, kdy 6 z nich se umístilo v Top 10.

VWRC

Nejvyšší třída VWRC se nesla ve znamení soubojů o vteřiny, ze kterých nakonec nejlépe vyšel finský jezdec Tommi Hirvela s Fordem, který zvítězil o 20.9s před svým krajanem Tommim Mäkinenem na Citroënu. Pouhých 4.7s byl odstup druhého a třetího jezdce, kterým byl úřadující šampion Antti Kalhola s dalším Citroënem. Jako čtvrtý dojel první neskandinávský jezdec Jurek Bogdanowicz z Polska.

SVWRC

I přes 10 vteřinovou penalizaci za předčasný start dokázal uhájit první místo domácí Tommie Lindberg s Peugeotem. Za ním dojel Kristo Prants z Estonska na dalším Peugeotu, který v cíli neskrýval své nadšení. Pódium doplnil Matej Mejak s těsným odstupem od svého bratra Marka, oba také s Peugeoty. Na pátém místě soutěž dokončil Hasse Onkamo s Fordem a šestý dojel Wojciech Talaga (Škoda).

PVWRC

Mezi produkčními vozy o vítězství usilovali zejména Robi Grgurina a Jernej Feltrin. Až poslední RZ rozhodla ve prospěch Feltrina, který tuto RZ vyhrál s náskokem 3.4s, což znamenalo vítězství o pouhou 1.1s. Třetí s již větším rozestupem dokončil soutěž Lukas Utrata a získal tak cenné body do šampionátu.

VWRC-Academy

Dalším místním jezdcem, který dominoval své třídě, byl Micael Eriksson. Vyhrál s náskokem 30s před Steliyanem Chepilevskim z Bulharska. Stupně vítězů doplnil Maďarský pilot Mihaly Nyilas. Nová třída VWRC-Academy se v cíli setkala s pozitivními ohlasy jak od jezdců, tak i pořadatelů, kteří si pochvalovali dobré souboje v náročných podmínkách celé rally.

VWRC pokračuje 26.ledna, kdy se teamy přesunou ze zasněženého Švédska do prašného Mexika. Všechny další informace, fotografie a videa naleznete na Facebooku.

Komentářů celkem: 3
18. 2. 2011 07:141
0 0
Bravo LucOutsmajlíksmajlík
18. 2. 2011 21:562
0 0
Go celé RBR smajlík Ale musí se uzant že finští jezdci jako jsou Mäkinen nb Hirvela Jsou O několik kvalit výše jako mnoho jezdců např: z Česka smajlík smajlík
20. 2. 2011 22:043
0 0
Škoda že sem stím praštil :D + boudy v rz dvě a tři jinak jsem mohl porazit Tommiho v SWRC snad příště :D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!