28. 6. 2005 00:00 − 2373× − 0

Fabia Rallye Cup do druhé poloviny

Nesmírné drama slibuje dalsí soutez 3. rocníku Skoda Fabia Rallye Cupu – Rally Bohemia Mladá Boleslav.

Nesmírné drama slibuje další soutěž 3. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu – Bohemia Rallye Mladá Boleslav. Celkové pořadí se po INA Delta Rallye v Chorvatsku velice vyrovnalo, rozdíly jsou minimální, a tak se opět očekává tvrdý boj od prvního do posledního metru trati. Za vedoucím Josefem Sedláčkem, který se v Chorvatsku potýkal s velkými problémy a nakonec dojel až čtvrtý, se srovnali s totožným bodovým ziskem Kopelent, Novák a Vokál, až za nimi zůstává po dvou výpadcích Hughes a ke svým soupeřům se nenápadně přibližuje i Levora jr. V konečném hodnocení se ale každému jezdci škrtá nejhorší výsledek sezóny – zatímco Hughes, Novák i Kopelent některou soutěž nedokončili a přijdou jen symbolicky o nulu, Sedláčkovi by se v soucasné chvíli odečítalo deset, Vokálovi osm a Levorovi čtyři body. V souboji o celkové pořadí jde přitom o hodně – vítěz 3. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu si odveze tradiční výhru, vůz Škoda Fabia RS, za druhé místo se bere 200 000 a za třetí 100 000 korun.

Potvrzují to slova Ladislava Kopelenta, vítěze Fabia Cupu v chorvatském Záhřebu: "Fabia Cup je letos hodně napínavý a vyrovnaný, je to pravé závodění. Máme ted za Sedláčkem všichni stejně bodu. Pokud Sedláčkovi vydrží technika, zřejme to ustojí a my si to rozdáme o další místa. Také Simon Hughes určitě neřekl poslední slovo, a i když je mladší než můj syn, uz má leccos odježděno a zcela jistě se ještě nevzdává."

Velšský pilot byl před začátkem pasován na jednoho z největsích favoritů letošního ročníku Fabia Cupu. Pověst potvrdil vítězstvím při Rallye Klatovy a druhým místem na Valašské Rallye, jenže pak dvakrát do cíle nedojel a v celkovém pořadí se propadl až na 5. místo! "Pohár nekončí, je teprve v polovině, budeme bojovat dál," tvrdil po INA Delta Rallye hodně zklamaný mladík z ostrovů. "Musíme se teď pokusit vyhrát všechny zbývající soutěže! Bohemia Rallye se jede v Mladé Boleslavi, domově mocného českého výrobce aut, a tak budu chtít před zraky šéfů světového rallye týmu udělat dobrý dojem," dodal Simon Hughes.

Zabodovat bude chtít v Mladé Boleslavi také Lubomír Vokál: "Na Bohemia Rallye snad budeme uz konečně atakovat první nebo druhé místo!" říká odhodlaně druhý muž loňského poháru. S opačnými pocity vyráží na Bohemia Rallye služebně nejstarší jezdec Fabia Cupu Antonín Novák: "Do Mladé Boleslavi se vůbec netěším, tamní tratě mi nesedí. Pojedeme zase spíš na klid a na jistotu." Právě s touto taktikou přitom Novák v Chorvatsku sahal po vítězství, nakonec se o něj připravil vlastní jezdeckou chybou v samém závěru soutěže.

Také při Rally Bohemia bude zajímavé další srovnání identických pohárových fábií s ostatními vozy ve třídě A5, ve které si letos jezdci Fabia Cupu pravidelně dojíždějí pro umístění na stupních vítězů.

Startovní čísla jezdců Škoda Fabia Rallye Cupu při 32. Bohemia Rallye Mladá Boleslav:

70 Josef Sedláček, Roman Vorel (Sedláček Josef)
71 Simon Hughes, Glenn Pattersonn GB (Max Racing)
72 Antonín Novák, Jirí Vajdák (Auto klub ATC Racing Team v ACR)
74 Ladislav Kopelent, Helena Kopelentová (Autosport Plzeň v ACR)
75 Lubomír Vokál, Ondrej Novák (Vokál Lubomír)
76 Miroslav Levora, Martin Pech (Auto Power)
77 Dušan Lešanský, Mojmír Sláma (Defrs)

Prubezné poradí seriálu po ctyrech soutezích:

1. Josef Sedlácek 65 bodů
2. Ladislav Kopelent 42
Antonín Novák 42
Lubomír Vokál 42
5. Simon Hughes 35
6. Miroslav Levora 30
7. Daniel Fottera 8
8. Dušan Lešanský 6

Více informací na www.fabia-cup.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!