30. 6. 2005 00:00 − 2426× − 0

Vladimír Berger pojede s Jaroslavem Jugasem

Nečekané potíže se sháněním spolujezdce měl těsně před startem Rallye Bohemia Vladimír Berger.

Nečekané potíže se sháněním spolujezdce měl těsně před startem Rallye Bohemia Vladimír Berger. Jeho stálý mitfára Eduard Perski přijal nabídku Mr.Cimbu a ani druhý případný navigátor nemohl Vladimírovo přání splnit. Naštěstí se uvolnil Jaroslav Jugas, takže domácí jezdec na své nejoblíbenější soutěži nebude chybět.

Krátce před startem na své třetí letošní soutěži musel Vladimír Berger řešit otázku vhodného spolujezdce. Před sezonou se domluvil na spolupráci s Eduardem Perskim, ovšem s jedinou výjimkou a tou byla právě rallye Bohemia, kde Eda bude navigovat Mr.Cimbu. Pro tento případ měl Vladimír připravenou náhradu v osobě Petra Grosse, protože Martin Prokop neměl Bohemii původně v plánu. Jede se totiž těsně po Rallye Acropolis. S Petrem spolu jeli již v minulém roce rallysprint v Sosnové, kde skončili patnáctí absolutně a druzí ve skupině A. Jenže Martin Prokop v současné době vedoucí muž MMČR ve skupině A, změnil plány a Bohemii dodatečně zařadil do svého programu. Berger se tak přesvědčil o tom, že i dva spolujezdci mohou být málo a musel hledat další náhradní řešení. To se naštěstí našlo, protože se uvolnil Jaroslav Jugas, doposud navigující Milana Lišku.

Bohemii tedy pojedou spolu. Vladimír Berger si mohl oddychnout a v klidu vyrazit k seznamovacím jízdám. „Jsem rád, že se vše podařilo vyřešit a doufám, že to byla poslední horká chvilka na této soutěži,“ řekl extovární jezdec a narážel tak na dramatické chvíle v závěru prvního dne Krumlovské soutěže. Poprvé od Blovic v roce 1996 totiž skončil s koly vzhůru. „V noci na šotolině na mě někdo svítil baterkou. Myslel jsem, že je to světlo od kamery, ale nebylo. V zatáčce stála napříč celica Ludvíka Otta a my mířili přímo na dveře spolujezdce. Podařilo se mi auto stočit doprava do křoví. Tam jsme si nejprve lehli na bok a pak se octavia pomalu překulila na střechu. Než jsme se stihli odpoutat, dali nás diváci zase na kola a mohli jsme pokračovat jsme dál,“ oddechl si Vladimír při vzpomínce na situaci, která mohla ukončit jeho, téměř nevídanou serii šestnácti dokončených soutěží v řadě za sebou. Naštěstí auto při koulení neutrpělo vážnější škody. Vladimír s Edou pokračovali v soutěži a v závěru pak svedli velký souboj s Petrem Křížkem o umístění v první desítce. „O Petrovi jsme věděli, ale zlobilo nás levé ložisko na předním kole, které vibrovalo a rozhazovalo nám brzdové destičky. Musel jsem před každým bržděním našlapávat a Křížek nás nakonec porazil,“ zakončil Vladimír Berger svou vzpomínku na minulou soutěž, krátce po prvním dnu seznamovacích jízd při Rallye Bohemia.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!