4. 2. 2004 00:00 − 2650× − 0

Zeptali jsme se…Katka Trojanová

Rozhovor Katka Trojanová letos přesedne z vozu Renault Clio Sport na Hondu Civic Type-R týmu Jiřího Hasíka.

Katka Trojanová letos přesedne z vozu Renault Clio Sport na Hondu Civic Type-R týmu Jiřího Hasíka. Bude určitě zajímavé sledovat, jak si s novým vozem na tratích rychlostních zkoušek nejrychlejší dívčí posádka Katka Trojanová-Jana Pluhařová povede. V sezóně 2003 získala Katka Trojanová na Valašské rally a Rally Český Krumlov třetí místo ve své třídě, což bylo největším úspěchem loňské sezóny.

Katko, máš již jasno o sezóně 2004 ?
Naštěstí ano. Budeme s Janičkou Pluhařovou startovat s vozem Honda Civic Type-R v týmu Jiřího Hasíka. Panu Hasíkovi jsme strašně vděčné, protože už to vypadalo, že sezónu 2004 budeme muset vynechat.


Katka Trojanová bude startovat s identickým vozem Honda Civic Type-R, Foto: Team

Kdo se nejvíce zasloužil o start v jiném týmu ?
Maximálně nám při jednáních pomohl můj přítel Jára Vančík. Asi mu bylo líto, že by naše sportovní kariéra měla předčasně skončit.

Start s Renaultem Clio je již nemožný ?
Ano. Tento vůz je již prodaný a není v České republice a jsme definitivně domluveni s týmem Honda Hasík.

Jak se liší ovládání Civicu Type-R od Clia ?
Celou loňskou sezónu jsem se učila u Renaultu řadit bez spojky. Když už jsem si začínala postupně zvykat, tak opět budu řadit u Type-R se spojkou. O dalších odlišnostech nemohu zatím více sdělit, protože nemám se Civicem žádné zkušenosti. Pouze jednou mi půjčil svoji tréninkovou Hondu Tonda Tlusťák a mohla jsem si ji vyzkoušet na pneumatikách s hřeby. Byl to skvělý zážitek, ale nemohu nic posoudit o výkonu motoru ani účinku brzd. Nemohla jsem si zvyknout, že Civic je třeba vytáčet na zhruba 8.500 otáček.

Jak odhaduješ své šance ve velmi vyrovnané třídě ?
Je mi jasné, že s vozem Honda Civic Type-R nemám žádné zkušenosti, ale rozhodně se nechci pohybovat někde na konci ve výsledkové listině. Pro mě osobně bude velmi zajímavé srovnání s několika jezdci na stejné technice. Konečně budu moci skutečně posoudit, jak na tom po jezdecké stránce jsem.


Foto: Team

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů s novým vozem a v novém týmu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!