1. 7. 2005 00:00 − 4835× − 131

Tápající Škodovka…

Vedení Škoda Auto bych velmi vřele doporučil jednou navštívit podobný test a zhodnotit práci „západoněmeckých soudruhů“ přímo v terénu a nespoléhat pouze na zkreslené informace.

Ve středu v podvečer proběhl v Bělé pod Bezdězem test vozu Škoda Fabia WRC, který je připraven pro Jana Kopeckého pro Rally Bohemia 2005. Test jakoby zdárně zapadal do letošní velmi nepovedené sezóny a částečně vysvětloval někdy až neuvěřitelné legendy týkající se činnosti týmu. Bohužel pohled zvenčí není příliš radostný a takto mnoho šancí na zvrat v katastrofální sezóně zřejmě není.

Vstup do letošní sezóny začal jmenováním nezvykle velkého počtu jezdců, kteří by měli obléknout kombinézu se znakem týmu Škoda Motorsport. Šok způsobilo jmenování Armina Schwarze na post týmové jedničky. I laik již byl přesvědčen, že Armin Schwarz na světovou špičku dávno nestačí. Tento názor pouze utvrzovaly zprávy z testování před úvodní soutěží, kdy měl být Alex Bengue výrazně rychlejší. Navíc, jak může Armin Schwarz dosáhnout kvalitních časů, když se při soutěži stará o spoustu jiných věcí než je "jenom" ovládání vozu? Řeší juniorský tým Red Bull, stará se o své reklamní partnery a mnohdy dává přednost práci pro televizní stanici RTL. Jak by mohl dosáhnout výsledku pilot, který si již zařizuje vlastní „živnost“ a Škoda je mu pouze dobrá proto, aby mu uhradila náklady s přípravou vlastního týmu? Vždyť například Loeb má i vlastního psychologa, aby se mohl soustředit pouze na samotnou jízdu…

Bohužel do páteční etapy Rallye Monte Carlo nevstoupil Alex až tak výrazně, jak se možná po testech čekalo. V sobotní etapě však dosahoval téměř jako jediný ze světového kolotoče srovnatelné časy s fenomenálním jezdcem Citroënu Loebem. Bohužel v sobotní etapě došlo k několika haváriím a jak je tradicí v Monte, tak se rušily rychlostní testy. I proto částečně sobotní výkon francouzského pilota upadl v zapomnění. Co bylo příčinou takové proměny a neuvěřitelného zrychlení Fabie WRC? Žádné logické vysvětlení není, ale z tábora týmu Škoda Motorsport zaznívaly hlasy, že Alex Bengue velmi důrazně vyžadoval pro svůj vůz vlastní nastavení, které mu vyhovovalo na testech před soutěží. Sobotní etapu tedy neabsolvoval s extra tvrdým nastavením vozu „ala Armin Schwarz“? Je to těžko uvěřitelné, ale nebyly to první hlasy, které říkaly, že „druhý“ jezdec má problémy s ovládáním vozu nastaveného podle Armina Schwarze. Je vůbec možné, aby nebyl brán názor druhého jezdce a automaticky se nastavují všechny vozy dle názoru jedničky týmu Škoda Motorsport? Těžko říci, ale nemůže být i toto jeden z důvodů znovuvzkříšení sympatického Toniho Gardemeistera u týmu Ford? Sympatický Toni vedle Armina příliš testovacích kilometrů neabsolvoval a i v Bělé pod Bezdězem velmi často pouze sledoval opřený o kamion, jak testovací kilometry najíždí Armin Schwarz…


Foto: Martin Bobek

Sezóna 2005 je extrémním trápením a tým Škoda Motorsport v tak tristní situaci ještě nebyl. Fanoušek si před každou soutěží může přečíst v tiskové zprávě, jak právě následující soutěž bude vozu a jezdcům vyhovovat. Bohužel výkony na některých soutěžích byly ještě horší než ta nejčernější očekávání. Přesto jsme se z tiskového oddělení týmu téměř vždy dozvěděli, že vládne spokojenost s předvedeným výkonem a zvýšenou konkurenceschopností vozu. Pokud se podařila během soutěž aspoň jedna rychlostní zkouška, tak se psalo o konkurenceschopných časech na rychlostních testech. Velmi často se však psalo aspoň o dílčích úspěších. Mnohdy to vypadalo tak, že konkurenceschopné časy jezdci dosahují pouze na přejezdech mezi samotnými rychlostními testy…

Dělal si tiskový mluvčí týmu Roman Meliška z fanoušků legraci? Zřejmě ne. Zajímavý je ovšem jeho názor na výsledky týmu. Dle jeho názoru tým Škoda Motorsport dosahuje kvalitních výsledků, protože je nejrychlejším továrním týmem ze střední a východní Evropy a dle jeho slov nejrychlejším zůstane i nadále. Jakékoliv informace v internetových médiích přehlíží, neboť opět dle jeho slov takové médium může vytvářet skupinka lidí, která se sejde v hospodě a vymyslí pár blábolů. Již legendou se stal jeho negativní vztah k českým novinářům. Z několika stran jsem slyšel dobrou radu, pokud chceš informaci od pana Melišky, tak zavolej ze zahraničního telefonu a sám uvidíš, že telefon okamžitě zvedne. Pravdou je, že velmi těžko budete shánět v Čechách novináře, který právě s Romanem Meliškou vychází. To není pro propagaci značky a mediální podporu týmu v médiích ideální. Pravdou je, že po vstupu Romana Kresty do továrního týmu Ford je tým Škoda Motorsport v českých médiích opomíjen.


Foto: Martin Bobek

Ačkoliv tiskové oddělení se snaží především německé straně vyjít maximálně vstříc, tak před Rally Saarland se podařil vstřelit těžko uvěřitelný vlastní gól! Armin Schwarz na testech před Rally Saarland havaroval tak vážně, že poškozená Fabia WRC by nebyla schopna projít technickou přejímkou před Rally Saarland. Některé zdroje dokonce hovořily o zlomeném bezpečnostním ochranném rámu. Informaci o zlomeném rámu se nepodařilo ověřit. Pravdou zůstává, že právě s tímto vozem bude Jan Kopecký startovat v Rally Bohemia 2005 a na voze se pilně pracovalo až do středy před samotnou soutěží. Vždyť tento vůz byl ještě v úterý v lakovně! Čím tedy Roman Meliška fauloval vlastní tým a značku Škoda? Na dotaz internetového média Motorhome.cz, zda je příčinou neúčasti v německé soutěži poškozený vůz Roman Meliška odpověděl: „K menší nehodě včera došlo, ale takovéto věci občas testy provázejí. Armin však s vozem již od rána znovu testuje a bude tomu tak i po následující dva dny, o které tým Škoda Motorsport testy ve Francii prodloužil“. Německý fanoušek si může tuto odpověď vyložit i tak, „německého jezdce v německé soutěži neuvidíte, protože jsou pro nás důležitější testy než vy.“ Myslím si, že poměrně dost německých fanoušků by tato formulace mohla zdravě naštvat. Možná úplně nechápu smysl této lži. Roman Meliška má pravdu, že se při testech může skutečně podobná havárie stát. Stává se podstatně lepším jezdcům než je Armin Schwarz. Není to žádná ostuda a nesouhlasím zde s českými fanoušky, kteří reagovali na informaci o havárii velmi negativně vůči jezdci. Armina Schwarze by měli kritizovat za výkony na tratích rychlostních zkoušek a za výsledky jeho testování pro vývoj vozu.


Foto: Martin Bobek

Vedení týmu se rozhodlo před letošní sezónou angažovat hned několik jezdců. Překvapivě se však jezdcem číslo jedna stal Armin Schwarz. Výrazným zklamáním je ovšem výkonnost Janne Tuohina. V Monte Carlu v sobotní etapě výrazně překvapil Alex Bengue, ale od této soutěže se za volantem tovární Fabie WRC v soutěži neukázal. Že může mít absence závodních kilometrů vliv na výkonnost jezdce ukázal asfaltový test, kdy Alex třikrát havaroval. Jani Paasonen je jediným jezdcem krátké historie, který dokázal Fabii WRC dovést do cíle s kvalitním výsledkem. V loňské Finské rally se dokonce stal hvězdou soutěže. I do Mexické rally vstoupil velmi dobře, ale kolize v úvodu soutěže znamenala konec nadějí v soutěži. Sympatický Fin prstem na zaprášený nárazník napsal „Sorry Skoda“, ale po soutěži se dozvěděl šokující informaci. Vedoucí týmu Martin Mühlmeier odvolal jeho účast v soutěži v Novém Zélandu, i když tým právě na zkušenosti Paasonena s touto soutěží a jeho předchozí výsledky na druhé polokouli výrazně vsázel. Přesto Martin Mühlmeier z Janiho udělal hlupáka. Přesně takto se pilotům sbírá motivace a chuť závodit. Přestává se závodit a začíná se vozit… Jednalo se o ukvapené rozhodnutí nebo další potvrzení o neznalosti prostředí automobilových soutěží? Rallye je odlišná disciplína od okruhových závodů, kde je schopen jakýkoliv kvalitní jezdec jet na jakémkoliv okruhu velmi rychle.

Radost na fanoušky týmu Škoda čekala pouze ve Švédsku, kde se ve velmi dobrém světle ukázal Mattias Ekström. Atraktivní modrou Fabii WRC vedl sněhovými bariérami jako zkušený mazák. Ještě během soutěže se začalo hovořit o možnosti jeho dalších startů. Co na to později odpověděl talentovaný Švéd? Odpověděl, že prioritou je pochopitelně obhajoba mistrovského titulu v seriálu DTM, ale rád by se případně ještě letos nějaké soutěže zúčastnil, ale o týmu Škoda příliš neuvažuje, neboť to není profesionálně fungující tým. Na dotaz, zda příčinou může být osoba Armina Schwarze řekl, že toto ponechá bez komentáře.


Foto: Martin Bobek

Vraťme se k letošní Rally Bohemia. Český fanoušek bude mít možnost fandit tovární Fabii WRC, se kterou bude posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek obhajovat loňské vítězství. Jak jsem již zmínil, ještě v úterý byla Fabia WRC v lakovně po opravě následků havárie Armina Schwarze. Mechanici týmu museli zřejmě pracovat hodně dlouho do noci, neboť středeční test byl plánován již na 16.hodinu. Vůz po vlastní ose přijel později, ale stále měla posádka dost času na to, aby si ověřila vše, co od testu očekávala. Především chtěl pilot nastavit Fabii tak, aby mohl myslet na obhajobu vítězství. Jelikož se počítá, že Honza s Filipem odstartují do Německé rallye, kde je povinný bezpečnostní systém Hans, chtějí startovat i v letošní Bohemii s tímto systémem, aby si na změnu zvykli. Pochopitelně chtěli tento systém ověřit již na testu. Dalším úkolem byla jízda na nových pneumatikách Michelin „N24“, neboť dle regulí EU již Michelin nemůže dále vyrábět „klasickou“ pneumatiku „N22“. Honza s Filipem usedá do vozu, ale po třech kolech Fabia zastavuje. Vůz se na poměrně dlouhou dobu zastaví a Dietmar Metrich z trucku vynáší kompletní sestavu pedálů, která se bude ve voze měnit. Z vozu se sundává lyžina, na které se objevuje kaluž blíže neidentifikovatelné kapaliny. Začátek nevěstí nic dobrého, ale zcela osamoceně nervózně přešlapuje Josef Kopecký, otec pilota. Kdo vedoucího týmu Motorsport Kopecký blíže zná, tak ví, že pokud je takto o samotě, tak je velmi zle. Vůz opět vyjíždí, ale tentokrát již na místě spolujezdce sedí Dietmar Metrich. Josef Kopecký si pro sebe vyjmenovává věci, které na voze nefungují. Problémy při jízdě vozu vidí a slyší. Nemusí ve voze sedět… Po pár kolech Fabia opět zastavuje. Jan Kopecký směřuje ke svému otci a předává mu informaci, co je na voze špatně. Josef Kopecký velmi tichým hlasem říká, že to vidí a slyší a posílá Honzu zpět k týmu. Jízdní vlastnosti vozu se příliš nemění a stále je to velmi zlé. Začínáme měřit čas na letmé kolo. Mám poměrně přesnou představu, jaký čas by měl Honza zajet v tomto počasí. Fabia ztrácí na tento čas zhruba 5,5 vteřiny! Připisuji to jiné trase, neboť s Mitsubishi jezdil Honza delší trať s jednou zatáčkou navíc. Přichází ovšem šok, protože Honza jede klasickou trať!


Foto: Martin Bobek

Začíná stoupat nervozita. Honza si sice přibližuje loňskému času, ale stále ztrácí tři vteřiny. Během několika hovorů zaslechnu neuvěřitelnou větu: „a co mám asi dělat, když mi tam nenechá dát jiné nastavení!? Stále mu v autě opakuji, že je to strašně tvrdé a nedá se to řídit. Dietmar se jenom směje…“ Je to šok a nechce se mi tomu věřit. Potvrzují se legendární zvěsti, že je každý pilot nucen do jediného správného nastavení „ala hard Schwarz“? Podle mého názoru neexistuje jediné teoreticky správné nastavení, ale každý jezdec potřebuje individuální odlišnost. Kdo je Dietmar Metrich? Co dokázal, že ignoruje informace úřadujícího Mistra ČR v rally? Vždyť Jan Kopecký není osmiletý kluk, který neví, jak techniku nastavit…

I někteří členové továrního týmu začínají obracet oči v sloup. Přichází test funkčnosti automatického startu. Bohužel Fabii při startu zhasíná motor a pokuse rozjede, tak na třetí pokus. Honza do výjezdu neřadí šestku, až později slyšíme, že šestka neřadí vůbec. Josef Kopecký se dohaduje s pilotem, zda se jedná o stejnou převodovku, neboť dle jeho názoru má jinak poskládané rychlostní stupně. Nikdo není schopen podat upřesňující informaci k převodovce. Někteří členové týmu se jdou podívat na výjezd do lesa, neboť zvukový projev auta je odlišný od jakýchkoliv předchozích testů. Při návratu nevěřícně kroutí hlavami. Spokojenost však vládne u Dietmara a u „skladníka z Toyoty“, který se občas projede kolem auta. Fabia více stojí v servisu než jezdí. Za dvě hodiny najela zhruba dvacet kol. Filip se již ve voze neobjevuje. Honza nemá náladu zkoušet Hans. Na test nových pneumatik od Michelinu nezbývá čas. Bohužel se projevuje Honzova klidná povaha. Myslím si, že na tomto testu měl být například Colin McRae, aby se Dietmar trochu srovnal. Josef Kopecký si pro sebe komentuje dnešní test. Ztráta času, to není test, ale oprava nefunkčního auta. Naštvanost vystoupala na maximální bod.

Honza se přiblížil loňskému času na dvě vteřiny. Ovšem Dietmar to hodnotí kladně, vždyť je to jenom test.

Vzpomínám na legendu, která se váže k jednomu testu Armina Schwarze v Bělé pod Bezdězem. Čeští technici svévolně Arminovi změkčili vůz a natavili jej podle svých předpokladů. Navíc „Kopeckého“ Fabia v loňském roce fungovala úžasně. Armin dosáhl svého nejlepšího času v Bělé a vystupuje z vozu a říká, že vždy tvrdil, že správnou cestou je přitvrzovat vůz. Technici jej však ubezpečili, že Armin má ve voze výrazně měkčí pružiny a vůz je jinak nastaven! Z toho pramení dvě otázky. Jaký smysl má pro tým pilot, který není schopen pomoci v týmu natavení a vývoji vozu. Ale především musím přemýšlet, jak je možné, že testovací jezdec nepozná výraznou změnu v tvrdosti pružin a odlišného nastavení??? Je to toto vůbec možné nebo je to pouze jedna z legend provázející tým Škoda Motorsport?

Narychlo je naplánován další testovací den, neboť vůz má do optima velmi daleko. Ve čtvrtek od 13 hodin má tým pokračovat v testování. Ve čtvrtek dopoledne však na třináctou hodinu svolává Martin Mühlmeier poradu týmu… Dobrá organizace. Test se tedy posouvá. Fabia WRC přijíždí do Bělé na přejezdový režim na mokrých továrních (!) pneumatikách. Odpověď na tuto otázku je jednoduchá. Honza s Filipem chtějí kvůli svým soupeřům jet klientské směsi pneumatik. Mokrých klientských pneumatik je málo a proto na přejezd byly obuty pneumatiky z tovární směsi…


Foto: Martin Bobek

Z vozu se kouří. Fabia WRC opět neřadí šestku, i když ve středu byla slibována náprava! Přesto se Fabia WRC vydává na trať klasického okruhu. Po dvou kolech Fabia zastavuje pod továrním stanem a z pod kapoty šlehají plameny! Na turbo stříká olej. Bude třeba vyměnit turbodmychadlo. To, které „odešlo“ mělo za sebou pár kol a bylo mimochodem v Řecku jako náhradní pro případnou výměnu v soutěži Mistrovství světa v rally… Náhradní turbo bohužel v servisním trucku není, tak se jede civilním vozem pro náhradní do Mladé Boleslavi. Tovární posádka má aspoň čas rozdat pár podpisů a podívat se na fungující Focus WRC soukromého týmu. Václav Pech vozí hosty a na voze se nepracuje. Je čas se porozhlédnout. Dnes zvolil „skladník z Toyoty“ atraktivní oblečení. Nevím, zda přímo z Bělé odjíždí někam na diskotéku, ale přál bych vedení značky vidět, v jakém oblečení se účastní testování továrního týmu Škoda Motorsport… Já osobně bych jej nechal lehnout pod vůz, ale to se asi neočekává. Konečně dorazilo po jeden a půl hodině nové turbodmychadlo. Dietmar Metrich a „skladník z Toyoty“ se šli schovat do servisního trucku a vše sledovali z dálky. Není na tom nic divného, vždyť začalo drobně pršet a oba mají civilní oblečení. Přesně takto jsem si představoval kdysi dávno německou pečlivost. Vlastně ne, viděl jsem již pár týmů a vždy vedoucí testu nebo týmu byl vždy u vozu a neodcházel, dokud nebyl vůz stoprocentně připraven. U trucku na dešti nervózně přešlapuje Josef Kopecký. Pro něho to musí být velmi složitá situace, vždyť právě jeho soukromý tým je pověstný pečlivou přípravou vozu a již mnohokrát jsem jej viděl ležet pod závodním vozem a hledat příčinu problémů. Nabízíme mu tedy deštník. Skromně odmítá, proto jdeme s deštníkem za ním. Spíš než naštvanost jej z něho cítit obrovské zklamání z fungování vedení továrního týmu, vždyť test nikdo prakticky neřídí.

Je jasné, že „suché“ pneumatiky si posádka již před startem soutěže nevyzkouší. Honza startuje do deště a jede poměrně zostra. Prodává pouze zrádnou pasáž při sjezdu z horní části. Nájezd kolem servisu je velmi rychlý a Fabia začíná brzdit. Vůz se neuvěřitelným způsobem pohybuje zleva doprava. Při pohledu zpředu to vypadá skutečně velmi nebezpečně. Posádka zůstává ve voze a na Fabii se opět začíná pracovat. Z pohledu do jejich očí lze vyčíst obrovské zklamání a prakticky žádnou energii. Je to ta pověstná ztráta motivace, kterou trpěl sympatický Toni Gardemeister a kterou zřejmě má i Janne Tuohino? Těžko říci. Každopáně fandit Škodovce není vůbec jednoduché.

Každopádně hodně štěstí na trati Rally Bohemia, zřejmě jej budete potřebovat!

A vedení Škoda Auto bych velmi vřele doporučil jednou navštívit podobný test a zhodnotit práci „západoněmeckých soudruhů“ přímo v terénu a nespoléhat pouze na zkreslené informace.

Komentářů celkem: 131
Anonym IP:85.160.75.181
4. 7. 2005 20:01
0 0
To vám to ještě nedochází? Škodovka není naše, ale jejich - Německá! Můžou si s ní dělat úplně co chtějí a my musíme jen koukat. O co bude větší rozdíl, když místo nefungující Fábie nastoupí AUDI a bude fungovat tak jako v Le Mans? Proč není možný úspěch Škody na poli MS? Protože o to není zájem shora! Proč jela ŠM třídu 1600, když celý svět jel dvoulitry? Proč když jedou všichni Super 1600, nemáme ani jednu?! Protože není zájem. Škoda je továrnou na rodinná auta, sportovní větev je Seat a AUDI. Je to smutný a le je to tak. Tak se s tím smiřte, stejně tak jako ste se smířili,když naší Škodovku prodali Němcům.
Anonym IP:85.160.75.181
4. 7. 2005 20:08
0 0
Kopejda vyhrál dík svýmu umu s autem který stačí tak maximálně na nároďák. Kdyby Fabie fungovala tak jak má, třeba jako Xsara, tak je pojede uplně jinak. Byl by ve čtvrtý vložce a ostatní v první. Takže Kopejdo seš dobrej a němci jsou furt hovada fašistycký!
Anonym IP:213.155.226.1
5. 7. 2005 01:08
0 0
Jak rika Murphy: "Na vedeni je nejtezsi nemit je dlouhe". A tady to plati dvojnasob.
Anonym IP:80.188.201.37
5. 7. 2005 10:30
0 0
Ten článek není zas až tak pravdivy. udivuje mě, jak jen tak z ničeho nic veříte těm částečně smyšleným faktům. Například ten Váš "skladník z Toyoty" je specialista na elektroniku a přišel z TTE. Zeptejte se kluků z JM Engineeringu, ti ho znají moc dobře a potvrdí Vám jeho kvalifikovanost. Rovněž není pravda, že turbodmychadlo, které teklo a které se měnilo bylo rezervní z Řecka!!! Právě rezervní z Řecka bylo dovezeno a namontováno po těchto problémech s únikem oleje!!! Proč pan Bobek záměrně ubližuje ŠM?? Než napsat polopravdu, tak radeji nenapsat nic!!
Anonym IP:82.99.180.94
5. 7. 2005 13:41
0 0
Kocourkov
5. 7. 2005 17:14
0 0
Kdyby skodovku neprodali Nemcum (udelali z ni prvotridni tovarnu a znacku Skoda prosadili ve svete) tak by ji prodali Francouzum, kteri by ale nezachovali znacku. Tak ze by se v Boleslavi vyrabel Renault.Skoda existuje diky komousuk kteri v roce 1948 rozhodli ze osobni auta se budou vyrabet v MB. Tak se vzpamatujte z vaseho nacionalismu.
Anonym IP:62.209.210.7
5. 7. 2005 20:52
0 0
Na Bohemku a na start Honzy s Filipem s tovární Fabií jsem se moc těšil... proto jsem byl tímto článkem hodně zaskočen a musím se přiznat, že jsem mu v první chvíli nevěřil. Osobně moc nedám na podobné rozhořčené výkřiky z internetu a raději si svůj názor utvářím podle toho, co vidím, nebo slyším na vlastní oči resp. uši např. v servisní zóně. Proto jsem oželel první 2 sobotní RZ a vydal jsem se do Hoškovic na letiště ke stanu Škoda Motorsport zjistit jak se věci mají. Očekával jsem pohodu a sebevědomé vystupování ostřílených profesionálů... stejně jako před rokem a léta před tím. Atmosféra, kterou jsem měl možnost sledovat rozhodně nebyla pohodová, ale neviděl bych to zase nějak tragicky. Stres a výměny názorů k práci v továrním týmu určitě patří. Šokoval mě však přístup jednoho z členů týmu - patrně šéfmechanika. Ač jsem dění v týmu sledoval z místa za hrazením určeném pro diváky, několikrát na mne doslova vystartoval a v podstatě se mě snažil odehnat. Ač se vůbec neznáme, evidentně mu nebyla moje přítomnost u stanu příjemná. Z pozdějšího rozhovoru, který opět vyvolal jsem pochopil, že se takto chová patrně kvůli tomuto článku pana Bobka a podezříval mne "ze špiclování". Přijde mi to jako velmi neprofesionální, pokud se lidé z továrního týmu zabývají sledováním fanoušků postávajících kolem týmového stanu, místo aby se starali o to, co je nutné opravit, nebo přenastavit na voze, který již v tu dobu stál v časovce před vjezdem do servisu. Pomalu přestávám věřit, že v týmu Škoda Motorsport funguje vše jak má. Honza J.
Anonym IP:217.112.161.4
7. 7. 2005 13:30
0 0
to je katastrofa!!!!! jestli je jen polovina pravdy na tom, tak to můžou rovnou zabalit! wrcko se nedaří, tak uvidíme co s 1600!!! kde je pověstná německá pečlivost.... ;-(((rachy
Anonym IP:213.151.83.10
8. 7. 2005 10:40
0 0
To že se v továrním týmu Škoda děje něco podivného už nevidí jen jeho vedení. To že Armin Schwarz není ideálním člověkem na post jedničky týmu, a možná ani za volantem WRC-čka, také není žádným tajemstvím. A o jakékoliv konkurenceschopnosti tovární Fabie s ostatními, bohužel velmi často i SOUKROMÝMI, týmy v seriálu MS může mluvit už jen absolutní fantasta a snílek. Jsem velký fanda Škodovek a stejně jako mnozí z vás jsem zklamán z toho co se v ,,našem" milovaném týmu děje. Jenže si nemyslím, že situaci jakkoliv prospěje rozšiřování zpráv typu ,,jedna paní povídala" nebo ,,traduje se že". Neobjektivita a zaslepenost (i když myšlena v dobrém) v této situaci nic nevyřeší. To že někdy, někdo, něco viděl(slyšel atd.) je sice pěkné, ale k ničemu. Není jediný důkaz, že vše je tak jak autor uvedl. A protože my, fanoušci Škodovek a vlastně i potenciální zákazníci společnosti Škoda-Auto, asi sami těžko zmůžem s danou situací cokoliv udělat (nejsme schopni jakkoliv dokázat v článku uvedená tvzení a informace), navrhuji v této věci kontaktovat přímo vedení společnosti Škoda-Auto a požádat jej o prověření situace v týmu ŠM a o případné zvážení personálních a jiných změn v týmu pro sezónu 2006 (jen doufám, že bude sezóna 2006). Myslím si, že nikdo jiný s se zoufalou situací kolem Škody asi těžko něco udělá. Filipes
Anonym IP:82.202.20.215
8. 7. 2005 11:22
0 0
ŠKODA :-(((
TAZUR
2. 10. 2005 22:46
0 0
Fabíje bude časem možná lepší vuz,ale Armin nech tahne jezdit do německa .Viděli jsme jak fabie jela když do ní sedl Colin .To by měla být jednička továrního týmu a né ten sráč Armin.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!