Henning Solberg: Nevyužívám celý potenciál Fiesty

Starší z bratrů Solbergů chce výraznou změnu nastavení nové zbraně Fordů, aby dostatečně využil celý potenciál Fiesty WRC.

Na Mexické rally skončil Henning Solberg po značných problémech s autem, zejména s posilovačem řízení, celkově na šesté příčce, za kterou si připsal 8 bodů do bodování jezdců a stejný počet bodů "vložil" na účet týmu Stobart M-Sport Ford Rally Team.

Henning Solberg si dost problematicky zvyká na nutné agresivní řízení u letošního speciálu WRC, Fordu Fiesta WRC, uvedl wrc.com. "Nemohu řídit tohle auto, které nefunguje podle mého, nedokážu totiž změnit svůj styl jízdy," řekl Henning Solberg. "S autem není žádný problém, ale musím změnit nastavení diferenciálů a celkový set-up, abych jej přizpůsobil mému stylu jízdy. Když se to povede, budu rychlejší."

Solberg navigovaný Rakušankou Ilkou Minor dokončil mexickou soutěž s puchýři na rukou, památkou po šesti rychlostních zkouškách odjetých bez posilovače řízení. V neděli ráno se ještě přidal problém s pravým předním brzdovým válcem, který si sám opravil a na přejezdu k rychlostní zkoušce 21 musel ještě vyměnit řemen alternátoru.

"Tohle se na rally stane, my jsme překonali všechny problémy a vydrželi až do cíle," řekl starší z bratrů Solbergů. "Dal jsem všechno do toho, abychom spatřili cíl. O tomhle víkendu jsem se hodně naučil o svém autě. Chtěli jsme hodně zabrat na Powerstage a jet naplno, ale budeme muset počkat až do Portugalska."

"Mám zničené ruce a byl jsem dost po rychlostkách unavený, ale už jsem v pořádku. Nejsem v takovém špatném fyzickém stavu a je dobré, že si odvážíme nějaké body. Před Portugalskem budeme mít test, kde doufám nastavíme auto tak, aby fungovalo tak jak chci já," dodal Nor.

Komentářů celkem: 4
12. 3. 2011 09:261
0 0
No ty ruce musí mít jak šimpanz ....smajlíksmajlíksmajlík
Snad se mu povede nastavit a zrychlit, přeju mu to, je to sympaťák(jako každej Solberg smajlík ...)
12. 3. 2011 14:362
0 0
Já mu to taky přeju, ale ani s Fokusem to nebyla žádná sláva. To, že je kvalitní jezdec dokazal loni spíš s Fiestou S2000, kdy všem z kategorie SWRC ujížděl o parník, ale mezi velkými kluky mi přijde lehce vybitej. Kde jsou ty časy, kdy vodil oranžovou velrybu až k několika podiúm.
12. 3. 2011 15:183
0 0
Mike - podle mě je to autem, velryba asi byla dobře připravená a focus už pak nestíhal C4 všeobecně. No a nebo Henning vyčpěl, což taky tak může bejt, ale to by mě mrzelo .....
15. 3. 2011 08:494
0 0
Henning je dobrý jezdec, taky si myslím že mu víc seděla velryba. BIGMIKE taky si myslím že by mu bylo v SWRC líp ale asi nechce opustit nejvyšší ligu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!