Projekt Junior Sport Talent se představuje

Talentovaný valašský pilot Miroslav Jakeš je hlavní postavou nově vzniklého sdružení Junior Sport Talent.

Talentovaný valašský pilot Miroslav Jakeš je hlavní postavou nově vzniklého sdružení Junior Sport Talent. Pod jeho hlavičkou absolvuje v letošní sezoně kompletní seriál sprintrally.

Hlavním posláním sdružení Junior Sport Talent (JST) je soustavné vyhledávání a podpora talentovaných sportovců, zejména ve finančně náročných sportovních odvětvích za účelem jejich dalšího růstu v daných disciplínách, podpora sportovních akcí a sportu obecně. „Současně probíhající projekt je zaměřen na podporu talentů v motoristickém sportu. A to nejen finančně, ale zejména v oblasti vzdělávání, v technické a organizační pomoci, kterou se těmto mladým závodníkům snažíme zajistit ve spolupráci s těmi nejlepšími v dané disciplíně,“ objasňuje zakladatel JST Ing. Bohdan Havlík

Kromě Miroslava Jakeše, jehož vůz Mitsubishi Lancer Evo IX bude připravovat Kresta Racing, vyrazí do sezony s podporou JST Vladimír Mandík. V jeho případě zůstává soutěžáckým nářadím Škoda Fabia TDI. Další aktivity JST budou v letošní sezoně mířit do autokrosu a do závodů silničních motocyklů.

„Miroslav Jakeš zůstal po loňské sezoně bez hlavního sponzora. Jsme si ale vědomi jeho talentu, takže jsme se rozhodli podpořit ho ve sprintovém šampionátu. Navíc bude při dvoudenních závodech působit v roli špiona. V ­týmu bude mít na starosti předpověď počasí nebo volbu pneumatik. Chci ho zasvětit do věcí, díky nímž může být konkurenceschopnější,“ říká Roman Kresta, jenž se v tomto projektu objeví zároveň v roli „učitele“. „Mirek se u nás bude zdokonalovat technicky i fyzicky. Je to kluk, ve kterém vidím budoucnost, proto se mu v rámci svých možností snažím pomoci,“ dodal.

Miroslav Jakeš se objeví ve sprintrally společně s navigátorem Petrem Grossem.

Více informací k novému projektu JST najdete na internetových stránkách www.juniortalent.cz.

Komentářů celkem: 12
19. 3. 2011 17:041
0 0
Dobrá zpráva, že alespoň něco pojede. Horší to, že sestupuje do sprintů. Takhle jsem si to nepředstavoval...
Co se Romana týká, tak ukazuje, že je borec každým coulem. Tento jeho přístup se mi hodně líbí. Zkrátka je to jednička!
19. 3. 2011 18:152
0 0
Hezký projekt. Fandím mu. Neodpustím si ale, že v tiskové zprávě o projektu dvou jezdců bych se oběma snažil věnovat podobně a nedělat z jednoho z nich trochu křoví.
19. 3. 2011 19:493
0 0
MravenecZ: Přesně tak, když projekt, tak stejné podmínky. v tomto případě to pak vypadá jako podpora jednoho a druhý kreje záda. Ale jinak dobrý nápad. Roman je tam jen jako učitel tak to asi je i myšlen jeho komentář. Uvidíme co ukáže sezona. Ale přesto smajlík
19. 3. 2011 19:554
0 0
To mi ani tak nevadí, že jsou různé podmínky. To vcelku chápu. Prostě jeden jezdec pojede s PV druhý s dieselem. OK. Jsem rád, za jakoukoliv podporu. Dnes to není obvyklá věc. Já skutečně hodnotím jen tu tiskovou zprávu. Když si ji přečtete, tak máte pocit, že se jedná jen o jednoho jezdce. Jinak oběma jezdcům to nesmírně přeji.
19. 3. 2011 20:145
0 0
Jakeš je jedním z nejvíce přeceňovaných jezdců, ale třeba už něco konečně ukáže.
20. 3. 2011 06:236
0 0
neletajicifin: Jak dlouho jezdí rally? Myslím, že výsledky už nějaké má. Co dokázal před vstupem do rally v motokárách a především v závodech do vrchu, kdy už ve 13-ti vyhrál dva závody ve své první sezóně a v další byl mistrem republiky a v tom trendu nejlepšího pokračoval po celý čas v této disciplíně a v roce 2008 se stal nejmladším mistrem Evropy. Pak přešel do rally a hned měl výsledky či pro poruchu odstupoval z dobré pozice. Nezapomeň, že je mu 21 let a rally jezdí od roku 2008 a v tom roce jel pouze čtyři závody. Takže se dá říct, že má za sebou teprve dvě sezóny a že ještě nic neukázal, tak to ho málo sleduješ.
20. 3. 2011 07:107
0 0
Gill: Pokud je "neletajicifin" bývalý "letajicifin",tak se jeho názorům nemůžeš divit. S tím Jakešem souhlasím,i když je pro něho určitě velká škoda,že se letos ve velkém mistráku neukáže. A co se týká Mandíka,když jsem ho loni viděl,jak v průtrži mračen v Pačívu letěl tak "čepicu důle" smajlík
20. 3. 2011 08:348
0 0
Mě ta tisková zpráva přijde divná jen z pohledu toho, že tam míchají hrušky s jablkama. Zpráva je o JST a na větu, že Jakešovi bude chystat auto Kresta Racing už navazuje jen podpora jednoho. JST podporuje z rally v letošní sezóně Jakeše,Adolfa a Mandíka. Takže zpráva měla obsahovat co to je za projekt, koho podporuje a o každém jezdci něco, tak jak to mají na svých stránkách. Ale jestli je ta tisk.zpráva převzatá z rallylife, který podporuje Krestu, tak je to logické, že si ohřáli polívčičku. A propo jestli KR chystá auto oběma dalším(což nevím) tak je to fakt tlačenka poue Jakeše. I když Mirdovi fandím. Akorát mě zaráží, že na webu JST je u něj v kalendáři, že pojede i Valašku a nejede.Bohužel je to asi o sponzorech mimo rallysprint a hlavně neublížit autu na VR, to by sponzoři a KR nebyli moc rádi.
20. 3. 2011 12:309
0 0
Tiskové středisko vydalo toto prohlášení. Oni podporují ty jezdce, jejich to je projekt a tedy jejich tisková zpráva. A že se to někomu tady nelíbí? No a co?
21. 3. 2011 08:5910
0 0
Gill[20.3.2011 06:23 : Přesně tak. V Jeseníkách se držel za Krestou a když se podiváme na ty posádky které potře na Barumce tak se musí uznat že má talent. Hlavně ať jezdí a jezdí jednou s něj bude špičkový jezdec jako Kopejda nebo Kresta smajlík
21. 3. 2011 18:3811
0 0
Fandim Jakešovi na sve mladi opravdu talentsmajlíkdržim palce vsem zavodnikum,je blbe bude huřsmajlíksmajlík
22. 3. 2011 16:4712
0 0
To rád slyším, že se rozběhl takovej projekt, Jakešovi fandím, ať se mu daří.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!