Michal Moc - eWRC.cz
4. 2. 2004 00:00 − 2443× − 0

Švédská rally bez sněhu?

V místě konání soutěže svítilo sluníčko, teplota se držela na 7 stupních Celsia a sněhu zůstává jen velmi málo. Na trati je vrstva ledu, ale na některých místech je již rozježděný až na šotolinový po

Zítra začíná jediná ryze zimní soutěž v kalendáři Mistrovství světa – Swedish Rally. Ještě před týdnem ve městě Karlstad, kde je umístěno centrum soutěže, panovaly nádherné zimní podmínky, kde teploty zůstávaly hluboko pod nulou a krásnou přírodu pokrývaly hromady sněhu. Ale jak je tomu dnes?


Foto: David MAREK

Teplota se v jižní části Švédska vyšplhala nad 10 stupňů a plná koryta řek cestou „nahoru“ naznačovala výraznou oblevu. V místě konání soutěže, tedy asi 600 km severněji, svítilo sluníčko, teplota se držela na 7 stupních Celsia a sněhu zůstává jen velmi málo. Zajímal nás především povrch tratí, proto jsme se vydali na obhlídku zítřejšího shakedownu. 4 km dlouhá úzká cesta vede lesem a jedna zatáčka plynule navazuje na další. Na trati je vrstva ledu, ale na některých místech je již rozježděný až na šotolinový podklad. Kraje cesty lemuje vyhrnutý sníh, ale o známých bariérách nemůže být ani řeč. Pokud nedojde k výrazné změně počasí, dá se předpokládat, že především druhé průjezdy rychlostními zkouškami se pojedou více na šotolině, než na sněhu či ledu.


Foto: David MAREK

Na trati shakedownu jsme potkali trénovat oba jezdce továrního týmu Mitsubishi a také jedno tréninkové vozidlo týmu Škoda Motorsport, u kterého se nám nepodařilo identifikovat člověka za volantem. Ani Gardemeister ani Schwarz to ovšem nebyli.


Foto: David MAREK

Pořadatelé slibují nový přístup k bezpečnosti diváků podél rychlostních zkoušek. Namísto tradičního přístupu, se tentokrát pokusí diváky vtěsnat do předem určených zón tak, jako tomu bylo například loni v Německu. Jak se jim jejich záměr podaří zrealizovat se ukáže během víkendu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!