Tým Monster testoval na Portugalskou rally

Ken Block je připraven vylepšit si skóre ve světovém šampionátu na nadcházející Vodafone Rally de Portugal po pondělním testu.

Ken Block v letošní sezoně mistrovství světa rally startuje za Monster World Rally Team s vozem Ford Fiesta RS WRC. Do centra portugalské soutěže, města Algarve, přijíží Block s vidinou lepšího průběhu soutěže než v Mexiku, kde na začátku března bojoval spíše než s časem s technickými problémy svého vozu.

"Byl to dobrý test bez problémů. Ken najezdil asi 100 kilometrů a pracoval na různém nastavení pro rally, přičemž strávil v autě další drahocenný čas,“ uvedl Derek Daucley, manažer týmu Monster po uplynulém pondělním testu. „Vybraná trať byla velmi podobná povrchu, kde testoval před Mexikem (taktéž v Portugalsku), což bylo samozřejmě užitečné. "

Test proběhl za suchého slunečného počasí. Firma M-Sport, zodpovědná za provoz Blockovy Fiesty, vytipovala dvě odlišné testovací tratě k zajištění co nejpřesnějšího přiblížení podmínek panujících na tratích portugalských rychlostních zkoušek. Jedna trať umožnila otestovat rychlé tratě na maximálku, zatímco druhá představovala spíše klikaté sekce nadcházející soutěže.

"M-Sport a jeho partneři odvedli na autech mnoho práce a každá (elektrická) součástka bude nová pro Kena pro portugalskou soutěž. Jsme přesvědčeni, že nebudou žádné problémy," řekl Dauncey ohledně Blockových problémů s elektrikou v Mexiku.

Blok debutoval v minulém roce právě na Vodafone Rally de Portugal za volantem Fordu Focus RS WRC. Vloni však nedokončil, protože již první den soutěže havaroval, a protože poničil bezpečnostní rám vozu, nemohl nastoupit v sobotu do superally. Do bodování jezdců si za své letošní výsledky zatím Block nepřipsal ani jeden bod, ale pro tým Monster za první dvě soutěže nasbíral bodů již osm.

Komentářů celkem: 4
23. 3. 2011 17:31
0 0
"M-Sport a jeho partneři odvedli na autech mnoho práce a každá (elektrická) součástka bude nová pro Kena pro portugalskou soutěž. Jsme přesvědčeni, že nebudou žádné problémy," spíš bude jen jeden problém a to mezi volantem a pedálama....smajlík
23. 3. 2011 17:48
0 0
"Byl to dobrý test bez problémů. Ken najezdil asi 100 kilometrů a pracoval na různém nastavení pro RALLY,..."

A taky je dobře, že pracovali na nastavení pro rally, jestli to auto předtím nastavovali na něco jiného, tak není divu, že mu to pak moc nejelo smajlík
23. 3. 2011 18:07
0 0
Tak mu to tam moc dobře nezačalo...
23. 3. 2011 19:55
0 0
A už i dojelo
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!