Ilka Minor: Věřím, že se Henning s autem sžije

Změna nastavení podle nové homologace, to je řešením Henningových problémů po totálním propadáku v Mexiku.

Henning Solberg, pilot továrního týmu Stobart M-Sport Ford WRT, po uplynulé mexické rally uvedl, že to byla nejtěžší soutěž jeho dosavadní kariéry. V březnovém vydání časopisu Rally & more popsala jeho navigátorka Ilka Minor utrpení staršího z bratří Solbergů při opakovaném selhání posilovače řízení a dalších technických problémů, které posádku potkali na rally v Mexiku.

"Henning není s autem ještě úplně sžitý. Zejména kvůli mechanickým diferenciálům, kvůli kterým se nová auta dost obtížně řídí, protože jsou velice nervózní. S tím měl Henning největší problém," uvedla Ilka Minor v rámci rozhovoru. Pro Portugalskou rally bude jejich Ford Fiesta RS WRC adekvátně nastaven: "Diferenciály budou v autě upraveny podle nové homologace. Doufáme, že si po tomto zásahu Henning na auto více zvykne."

"Většina rychlostních zkoušek je stejná jako vloni. To mi určitě pomůže snížit ten tlak. Soutěž se jede o pár měsíců dříve než v minulých letech, takže by mělo být o dost chladněji. Tratě rychlostních zkoušek by měly být méně prašné," řekl Henning Solberg před Portugalskou rally.

"Je to komické, že shakedown se koná již ve středu, ale trať v Lisabonu bude vítanou změnou. Můžeme bojovat o top 5 a já budu dělat všechno možné abychom získali body pro tým, " dodala Ilka Minor.

Komentářů celkem: 2
24. 3. 2011 18:131
0 0
Stobart je tovární tým? ani nevimsmajlík
24. 3. 2011 18:492
0 0
ano je
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!