Redakce - eWRC.cz
1. 4. 2011 06:15 − 3357× − 28

Server eWRC.cz zavádí placený obsah a sekce

Doba, kdy bylo vše na serveru eWRC.cz zadarmo, se nenávratně blíží ke konci.

Doba, kdy bylo vše na serveru eWRC.cz zadarmo, se nenávratně blíží ke konci. Pokud má server existovat i nadále, musíme chtě nechtě zavést poplatky za obsah serveru, nebo alespoň za jeho části.

Každý uživatel už si na internetu zvykl, že vše je na něm zadarmo. Může na něm být celý den a platí pouze a jen providerovi. Za samotný obsah, tedy za to, co si může přečíst, najít, stáhnout, už obvykle neplatí nic. Ano, zvykli jsme si na to všichni, je to hezké, je to příjemné. Na druhé straně je ale někdo, koho vytváření obsahu něco stojí. Ten má v zásadě čtyři možnosti – buď to táhnout ze svého, nějakým způsobem (většinou reklamou) to nějak zaplatit, vykašlat se na to nebo prostředky na provoz alespoň částečně vybírat od uživatelů.

Server eWRC.cz za dobu své desetileté existence od čtenářů nic nevybíral. Vzrůstající náklady na provoz související se vzrůstající návštěvností se dlouho dařilo řešit příjmy z reklamy. Po nedávné finanční krizi už ale každá firma každou korunu na reklamu třikrát otáčí v ruce a velmi zvažuje, na co ji vydá. To jsme pocítili i na našem serveru a momentální situace není růžová. Pokud chceme pokračovat, musíme další peníze někde sehnat.

Rozhodli jsme se proto, že zavedeme některé placené sekce. Nechceme vybírat peníze od fanoušků (alespoň zatím), ale od těch, kteří mají díky našemu serveru byznys. V první řadě tak začneme vybírat poplatky za inzerci. Přes naši inzerci se denně prodají věci za statisíce a my z toho nemáme jako prostředník nic mít? Od zítra proto budeme za každý vložený inzerát vybírat paušální poplatek 50 Kč.

Uvidíme, zda to bude zatím stačit. Výhledově zvažujeme i poplatky za uveřejnění tiskové zprávy. Není přece možné, aby nám denně chodila do mailu spousta "tiskových zpráv", což není ve své podstatě nic jiného, než skrytá reklama. Za reklamní článek na webu se obvykle platí, u nás si ale všichni zvykli, že pošlou tiskovou zprávu a maximálně poděkují za zveřejnění, většinou to ale jen žádají. Automaticky pak čekají, že jim to zadarmo zveřejníme, tedy předáme veřejnosti a ukážeme jejich sponzory.

Doufáme, že naši situaci chápete. Budeme rádi, když se k této problematice vyjádříte v diskusi pod článkem. Také by nás zajímal váš názor na to, zda byste byli ochotni platit roční paušál za přístup na náš web.

Děkujeme za pochopení

Editováno: o tom, že i o zpoplatněnou inzerci je zájem, se můžete přesvědčit z posledních inzerátů

Komentářů celkem: 28
1. 4. 2011 11:0321
0 0
Hej, to nic. U Infiniti jim zase vsude pise i a uz kolik let a nevypada to, ze by si toho nekdo vsiml smajlík
1. 4. 2011 11:0422
0 0
Kurde, tak to jsem ted ze sebe udelal pekneho imbecila smajlík)
1. 4. 2011 12:0323
0 0
Musím pochválit, dobrý apríl, hlavně ty inzeráty. Pokud se nemýlím, tak jsou tam dva reálné, ty se asi zrovna neuchytí smajlík A popravdě jsem se trochu bál otevřít použité gumy smajlík
Jinak i dobře napsaný článek, který se věnuje reálnému problému. Já osobně bych roční poplatky dával, záleželo by na velikosti částky. A nebyla by sleva pro studenty?? smajlík
Fox
1. 4. 2011 14:2024
0 0
oifovo
[1.4.2011 10:50]
Souhlas. Ono to pomalu ale jistě tak jako tak směřuje k tomu, že se za některé informace prostě bude platit. Některé zpravodajské servery ve světě už k tomu sáhly, reklamy všechno nezaplatí a ruku na srdce - kdo dnes kvůli reklamám nemá nainstalovaný AdBlock a důsledně je nemaže ? Ale ta inzerce se vážně povedla, gratuluji smajlík
Nik
1. 4. 2011 14:2825
0 0
Inzerovaný Rovnák na Ohýbák mě velice zaujal, měl bych vážný zájem. Výhodně vyměním za ohýbačku na cihly. smajlík
1. 4. 2011 14:5226
0 0
Kozičky pod autosmajlíkTaky dobrýsmajlík
3. 4. 2011 20:2927
0 0
Já jsem proti placení ročního paušálu za přístup na tento web,nic proti,ale jeden takovej web co si říká rally-mania.cz už je placenej,takže by byla škoda zatlouct i ewrc.smajlíksmajlík
3. 4. 2011 23:2128
0 0
pegy 306: Ty si něco pil?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!