Barvík vstoupil do nové sezóny

Ani v letošní sezóně by neměl na tratích MMČR chybět Vladimír Barvík, který bude s Pavlem Gabrhelíkem usedat do vozu Mitsubishi Lancer EVO IX.

Ani v letošní sezóně by neměl na tratích MMČR chybět Vladimír Barvík, který bude společně s Pavlem Gabrhelíkem usedat do osvědčeného vozu Mitsubishi Lancer EVO IX. Starty druhého vozu Anvel racing teamu zatím nejsou zcela vyřešeny a na Valašce se s ním objevil českokrumlovský Jirka Šmíd.

Bonver Valašská rally letos čítala pouhých 10RZ o celkové délce 150 km rychlostních zkoušek, což je pro soutěž velkého mistráku poměrně málo. „Na rozjetí v úvodu nové sezóny nám takto netypicky kratší soutěž nevadila,“ neměl námitek Vladimír Barvík


Foto: Filip Červenka

Barvík vstoupil do soutěže patnáctým časem na úvodní RZ. Po další zkoušce následoval servis a poté se úvodní sekce opakovala, tentokrát již za úplné tmy a po této sekci se Barvík posunul na čtrnáctou pozici celkového hodnocení, kde také přenocoval. Druhý vůz ukončil své působení přímo na startu závěrečné zkoušky prvního dne pro poškozené hnací ústrojí.

Druhá etapa měla na programu šest zkoušek a rozhodovat se mělo na posledních dvou testech odehrávajících se na „Valašské bombě“ – RZ Santov. V prvních dvou sekcích pokračovala posádka Barvík-Gabrhelík ve vyrovnaných výkonech a střežila svou 14. příčku. Na RZ 7 sice havaroval vpředu jedoucí Orsák, ale zároveň se přes posádku přehnal Solowow s vozem S2000 stahující penalizaci z prvního dne. Před dvojitým průjezdem Valašské bomby tak měl jezdec Anvel racing teamu náskok téměř půl minuty na Vlčka a ztrátu čtvrt minuty na Solowowa, který se zrovna chystal přehnat i přes Petáka taktéž s S2000.

To by ale nebyla Bomba, aby nezamíchala pořadím. Po druhém průjezdu a tedy poslední RZ chybí ve výsledcích dva poláci, Habaj, který havaroval doslova pár zatáček před cílem, a Solowow, který odstoupil po závěrečné RZ. A tak se Barvík ocitl na 12. příčce celkově a na 6. místě ve skupině 3, kde se nově řadí vozy bývalé skupiny N4.


Foto: Filip Červenka

„Je to pro nás dobrý začátek sezóny. Po pauze jsme se hezky svezli a zase jsem se sžil s vozem a teď už nezbývá než se těšit na další pokračování mistráku,“ zhodnotil výsledek samotný jezdec.

Dalším startem Anvel racing teamu tak bude o příštím týdnu Mogul Šumava rally Klatovy, kde se objeví jen jeden vůz právě s Vladimírem Barvíkem za volantem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!