5. 4. 2011 09:37 − 3283× − 0

Finále Rallye Show Nemyčeves

Poslední březnovou sobotu se v Nemyčevsi u Jičína odehrál další podnik oblíbeného seriálu závodů automobilů.

Poslední březnovou sobotu se v Nemyčevsi u Jičína za příjemného slunečného počasí odehrál další podnik oblíbeného seriálu závodů automobilů.

Pořadatelé Motorsport Babák a Automotoklub Český Ráj přichystali pro jezdce a diváky novinku v systému závodění.

Tentokrát se jednalo o paralelní závod na dvou propojených okruzích, kam startovali vždy dva jezdci najednou, což slibovalo napínavou podívanou a atraktivní souboje jezdců přímo na trati. Vítěz každé jízdy si připsal jeden bod, druhý jezdec si na své konto připsal nulu. Pořadí startujících bylo zvoleno tak, aby se v rozjížďkách potkal každý jezdec s každým.

Od začátku byl nejúspěšnější Martin Babák s vozem Škoda Favorit, který vyhrál první sérii rozjížděk. Toho následoval Lukáš Salaba, který se svým Rapidem předváděl hezké průjezdy bokem a doháněl diváky k nadšení. Vítěz minulého závodu Martin Kejzral se po celý den potýkal s technickými problémy svého naftového Peugeota 205 a přičinou byla zřejmě závada naftového čerpadla. Jako draví závodníci se předvedli nováčci David Trejbal a Luboš Holman, kteří se svými Favority předváděli atraktivní a rychlou jízdu. Velmi silný a pěkný vůz na trati předvedl Tomáš Šorm, který proháněl svého Fiata Bravo s pětiválcovým dvoulitrem a zpočátku byl adeptem na vítězství.

Lukáš Salaba musel v prostřední sérii souboje s ostatními jezdci vzdát pro poruchu karburátoru, kdy jeho vůz přestal úplně jet a to ho pasovalo do role diváka. Poslední série rozjížděk byla velmi dramatická a přinášela souboje na ostří nože, kdy měli jezdci trať už dokonale najetou a rozdíly v cíli se odehrávali v řádech centimetrů a pro rozhodčí tak občas nastalo velmi obtížné rozhodování. Martin Kejzral doplatil na zvětšující se problémy svého vozu, kdy na trati v několika rozjížďkách přestalo auto úplně jet, ale vždy se ztrátou do cíle dojel. Bez těchto problému mohl opět bojovat o příčky nejvyšší. Ale i takové jsou závody. A tak z toho bylo tentokrát pouze pátá příčka.

Dravou jízdou se na čtvrté místo probojoval David Trejbal, který občas diváky bavil svými smyky. Velmi nenápadným stylem si pro třetí místo dojel Jarda Volf, který také většinu svých soubojů vyhrál.

Petr Jebavý má závodění v genech po otci Drahoši a tuto výhodu proti svým soupeřům takřka dokonale zúročil, když jen minimálním rozdílem zaostával za vítězným Martinem Babákem. Martin Babák bezkonkurenčně svojí čistou jízdou porážel všechny své soupeře, ani jednou nezaváhal a své dlouholeté závodnické zkušenosti proměnil ve vítězství.

Celkové výsledky paralelního závodu:

1. Martin Babák , Škoda Favorit
2. Petr Jebavý, Škoda Favorit
3. Jarda Volf, Škoda Favorit
4. David Trejbal, Škoda Favorit
5. Martin Kejzral, Peugeot 205 diesel
6. Luboš Holman, Škoda 120
7. Jan Zollman, Škoda 120
8. David Haken, Škoda Favorit
9. Tomáš Šorm, Fiat Bravo
10. Lukáš Valeš, Škoda Favorit
11. Lukáš Salaba, Škoda Rapid

Nový systém závodu se podle pořadatelů velmi osvědčil, pro závodníky i diváky přinesl větší atraktivitu a skvělou podívanou na přímé souboje, a tak bylo rozhodnuto, že se proti plánu uskuteční další závod.

Akce je naplánována na čarodějnice a tak pořadatelé zvou všechny fanoušky a závodníky 30.dubna 2011 na Čarodějnickou Rallye Show Nemyčeves. Závod se pojede novým paralelním systémem od 12.00 hod. a na něho v podvečerních hodinách plynule naváže Čarodějnické posezení s občerstvením a hudbou a to i za špatného počasí. Takže pro všechny, kdo ještě nemají program na čarodějnice platí pozvání do Nemyčevsi na Čarodějnickou Rallye Show a posezení v hasičské klubovně se zábavou a občerstvením.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!