Škoda Motorsport chce na Rally Kanárské ostrovy opět uspět

Ve druhé soutěži šampionátu IRC se objeví obě tovární posádky týmu Škoda Motorsport.

Ve druhé soutěži šampionátu Intercontinental Rally Challenge, která se uskuteční 14.-16. dubna na Kanárských ostrovech, se objeví obě tovární posádky týmu Škoda Motorsport. Na startu se s Fabií Super 2000 objeví rovněž dvě posádky s podporou importérů Škoda Belgie a Velké Británie. Vozy Škoda obsadily loni v této soutěži první tři místa.

Oba tovární piloti Juho Hänninen a Jan Kopecký jdou do soutěže s optimismem, Kopecký přitom zdůrazňuje: „Určitě se s Petrem těšíme, loni jsme na Kanárech slavili vítězství a naše cíle i pro tentokrát jsou ambiciózní. Konkurence však bude větší než loni. Pole jezdců bude určitě našlapané, ale to přesně dělá rally a šampionát IRC tak zajímavým.“ Úřadující šampion IRC a loni druhý v cíli Juho Hänninen doplňuje:“Moje loňské druhé místo bylo fantastické. Od té doby jsem udělal na asfaltu další krok kupředu a cítím se na tomto povrchu čím dál jistější. Sice se letos soustředím na šampionát S-WRC, ale beru tuto možnost jako výtečný doplněk a možnost se dále zlepšovat. Na IRC mám přece jen ty nejlepší vzpomínky.“

Na Kanárských ostrovech se objeví rovněž posádky vozů Fabia Super 2000 jezdících s podporou importérů Škoda – Freddy Loix / Frédéric Miclotte za belgický tým BFO Škoda a Andreas Mikkelsen / Ola Floene za Škoda UK Motorsport. Na posádky čeká 12 rychlostních zkoušek o celkové délce 190 kilometrů v kopcovitém a technickém terénu, charakteristickém výbornou adhezí místního asfaltu.

Komentářů celkem: 22
6. 4. 2011 12:22
0 0
Zkuste se podívat třeba do galerie test Vysoké Mýto http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=1369 , jaké značky používá Škoda na testech. S těmito značkami na silnici vozidlo podle mne může za předpokladu dodržování pravidel silničního provozu.
7. 4. 2011 20:54
0 0
Tak pokud bylo na autě efko, pak není žádnej problém, ani korupce Janíku. Značka F-XX-XX je určená vozům s výjimkou ze zákona o provozu na pozemních komunikacích. Je přenosná a není určena jen výrobcům, ale i zkušebním ústavům a dalším.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!