Argentinský šampionát odstartoval

Úvodní podnik argentinského mistrovství značně narušil vytrvalý déšť, díky němuž se odjela sotva třetina plánovaných kilometrů.

Úvodní podnik argentinského mistrovství Rally de Areco značně narušil vytrvalý déšť, díky němuž se odjela sotva třetina plánovaných kilometrů.

Jak jsme vás již informovali, letošní ročník argentinského šampionátu se nese ve znamení nových technických předpisů, kde mají hrát nově prim vozy označené jako Maxi Rally (MR). Prakticky celá špička již na novou specifikaci přezbrojila nebo to v nejbližší době chystá. Na soutěži, která se koná v okolí Buenos Aires, se objevilo hned deset těchto speciálů. Největším favoritem na vítězství byl Federico Villagra s Fiestou MR.

Do průběhu soutěže ale výrazně promluvilo počasí. Trvalý déšť umožnil odjet z plánovaných osmi rychlostních zkoušek prvního dne pouze čtyři nejkratší o celkové délce jen něco přes 20 km! Na první odjeté zkoušce (RZ3) byly navíc časy pouze přiděleny.

Další zkoušky už se nedočkal Villagra, který zůstal stát na přejezdu s poruchou palivového systému. V cíli první etapy tak vedl Bernardi před Levym a Marchettem, tedy tři Mitsubishi před prvním vozem MR s Pozzem za volantem.

V druhé etapě byly v plánu 4 rychlostní zkoušce o délce 79 kilometrů. Počasí se ale nezlepšilo, vytrvalý déšť pokračoval. Po odjetí první zkoušky (33 km) tak byly vozy nasměrovány do servisu, kde se další dvě hodiny rozhodovalo o tom, co dál. Soutěž byla nakonec ukončena a jako konečné byly vyhlášeny výsledky po RZ9 (tedy po páté odjeté).

Z vítězství se nakonec radoval Marchetto s Mitsubishi před Pozzem a Baldonim (stejný vůz jako Pozzo). Do té doby vedoucí Bernardi se s kvůli technické závadě propadl až na předposlední místo, Levy pak na dvanácté.

Marchetto se tak dočkal prvního vítězství v kariéře. Po soutěži ale přiznal, že možná už na další soutěží (Rally Villa Dolores 22-24. dubna) vymění Mitsubishi také za Fiestu MR. Vzhledem k odjetému počtu kilometrů se do šampionátu započítávaly jen poloviční body.

Konečné výsledky najdete na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!