Černý – Kohout na Šumavě poprvé ve Fabií R2

Jan Černý, který se právě vrátil z Portugalska, kde startoval na soutěži mistrovství světa, má před sebou další výzvu. Škodu Fabia R2.

Nadcházející Rallye Šumava bude premiérou pro mladou posádku Jan Černý – Pavel Kohout a pro zatím stále ještě „mladé“ vozidlo Škoda Fabia R2 z dílen Impromatu. Jak posádka, tak i soutěžní vozidlo si také dvě premiéry užili dva týdny zpět. Černý s Kohoutem odstartovali na Portugalské rally – první soutěži WRC Academy ročníku 2011, kde bohužel pro technickou závadu nedokončili druhou etapu rally, a Škoda Fabia R2 se ve stejnou dobu poprvé představila veřejnosti v ostré jízdě na Valašské rally. Fabia R2 i vystoupení posádky Černý – Kohout zanechalo dobrý dojem, a tak bude zajímavé sledovat, jak si tato kombinace dravého mládí a moderní techniky povede na Rallye Šumava.


Honza Černý ve Škodě Fabia R2

Honza Černý počínaje touto soutěží odjede celou sezonu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally a uvažuje i nad dalšími soutěžemi s novým vozem s okřídleným šípem ve znaku. Teď se ale všechna pozornost soustředí právě na start na Šumavě. „Na Rallye Šumava jsem startoval zatím jen jednou a nedopadli jsme úplně slavně. Hned na Činovském okruhu nám loni praskla poloosa, a tak jsme se moc nesvezli. S tratí moc zkušeností nemám, ale budeme stejně psát nový rozpis a nevidím v tom velký handicap. S Fabií jsem se zatím svezl jen na šotolině, a tak se na první svezení na asfaltu moc těším. Podle toho, co jsem zatím měl šanci poznat, tak Škoda Fabia R2 je hodně dobrá motoricky i podvozkově. Právě podvozek se ještě bude nastavovat ve čtvrtek před startem při plánovaném testu,“ vysvětluje Honza Černý.

Na Rallye Šumava je v tuto chvíli přihlášena asi padesátka soutěžních posádek, z nichž zhruba polovina odstartuje s vozy s jednou poháněnou nápravou. Právě tato kategorie bude nejvíce zajímat Honzu Černého a jeho spolujezdce Pavla Kohouta. „Pokud nebudeme mít nějaké technické problémy, tak je naším cílem vyhrát dvoukolky. Nemůžeme si dávat nižší cíle, když chceme na dobré úrovni závodit v Evropě i v mistrovství světa. Fábia je kvalitní auto a rádi bychom se na Šumavě poměřovali i s jezdci v absolutním pořadí. Přistupujeme k tomu opravdu zodpovědně a chceme se ukázat doma v co nejlepším světle stejně jako ukázat co nejlépe Škodu Fabia R2,“ uzavírá před startem Rallye Šumava Jan Černý.

Soutěž s centrem v Klatovech odstartuje v pátek 8. dubna krátce po čtvrté hodině odpoledne. První etapa čítající pět rychlostních zkoušek se odehraje právě na Klatovsku a soutěžní posádky čekají i atraktivní noční průjezdy rychlostními zkouškami. Delší a závěrečná etapa Rallye Šumava se odehraje na klikatých silničkách Vimperska a do cíle rally přijede v Klatovech první posádka po osmnácté hodině v sobotu.

Komentářů celkem: 4
5. 4. 2011 21:54
0 0
Tak přeji hodně štěstí a ať dovezete auto do cílesmajlíksmajlík
5. 4. 2011 22:33
0 0
Drzte ji pod krkem a dovezte ji do cile kloucci,Drzim palce! Top 10smajlík
Fox
6. 4. 2011 07:03
0 0
Co dodat - snad jen, že sebedůvěra mu rozhodně nechybí. Tak ať se daří smajlík
6. 4. 2011 20:57
0 0
To je dobře, jak říká menší cíle si opravdu dávat nemuže. Už se těším, bude to rachot. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!