Karel Porsch - eWRC.cz
6. 4. 2011 10:21 − 2486× − 0

Rally Elpa druhou zrušenou soutěží v Řecku

Už druhá soutěž řeckého mistrovství byla zrušena z ekonomických důvodů a místní fanoušci už spekulují o budoucí regulérnosti celého šampionátu.

První ránou pro řecké fanoušky bylo oznámení organizátorů Elpa Rally o vyřazení soutěže z kalendáře ME a v rychlém sledu pak následovalo zrušení prvního klání Olympiako Rally z finančních důvodů. Pořádající klub sice stále tvrdí, že soutěž byla pouze odložena na neurčito, ale dá se předpokládat, že díru v rozpočtu se podaří zalepit jen pomocí většího sponzora. Těmi se to v Řecku po zavedení úsporných balíčků kvůli státnímu krachu zrovna nehemží, takže záchrana soutěže bude spíše z říše snů.


Foto: www.olympiakorally.gr

Ideální finanční podmínky neměli ani organizátoři "Elpy" – ti sice dali dohromady vše potřebné, ale na poslední chvíli soutěž zrušili úplně. A podobné starosti mají i jinde, takže jedinou jistotou je zatím jen legendární Acropolis, který se po roční pauze vrací do kolotoče mistrovství světa.

Zda dostane Aris Vovos možnost obhajovat loňský šestý domácí titul nebo zda bude moci být pokořen někým z vyzyvatelů, to ukáže až budoucnost. A ta je na řecké rally scéně, jak se zdá, značně nejistá.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!