Jediná vteřina dělila Janotu od bramborové medaile

Druhá etapa 26. ročníku Sanremo Rally Storico 2011 se nesla ve znamení velké stíhací jízdy české posádky Miroslav Janota a Pavel Dresler.

Druhá etapa 26. ročníku Sanremo Rally Storico 2011, úvodního dílu evropského šampionátu historických automobilů v rallye, se nesla ve znamení velké stíhací jízdy české posádky Miroslav Janota a Pavel Dresler.


Loni na San Remu

Dvojici Hájek Historic Czech National Rally Teamu sice dělila po cíli páteční poslední rychlostní zkoušky od jejich velkého rivala Matse Myrsella ze Švédska (Porsche 911 RS) více než minuta a půl, avšak Seveřan obdržel v cíli etapy minutovou penalizaci a jeho náskok se rázem radikálně zmenšil. Po třech sobotních erzetách dokázal Janota svými časy kolem 15. místa absolutně srovnat s průběžně čtvrtým Myrsellem krok a do posledního jedenatřicetikilometrového testu Ghimbegna vyráželi oba rivalové s absolutně stejným součtem měřených časů. Šťastnější však byl Švéd, který udolal českého jezdce Opelu Kadett C-GT/E 16V o jedinou sekundu a čtvrté místo udržel. Ve stejném čase jako Myrsell protnul cílovou fotobuňku také Ital Graziano Muccioli s dalším porsche, ale na Janotu mu v cíli téměř 145 kilometrů dlouhé soutěže chyběly dvě vteřiny.

Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem jsou po závěrečné rychlostní zkoušce klasifikováni na 16. místě absolutně, devátém v hodnocení mistrovství Evropy, pátém v Kategorii 2 a stali se vítězi třídy C3. Do tabulky evropského šampionátu si díky tomuto úspěchu připíšou cenných osm bodů.

Výsledky soutěže můžete nalézt zde: sanremorally.it


Průjezd české posádky lze nalézt v čase 4:39 a 5:37

Komentářů celkem: 5
9. 4. 2011 14:081
0 0
Gratuluji pánové
9. 4. 2011 14:332
0 0
Takže je třetí vícemistr?
10. 4. 2011 11:573
0 0
Na tom videu to chce osolit krásně repráky a vychutnávat si ten zvuk motorů. Nádherná auta. smajlík
10. 4. 2011 12:324
0 0
Rallyový orgasmus a husí kůže!!A od paničky poznámky o starých bláznochsmajlíksmajlík
Barák se třepal i se základamasmajlík
11. 4. 2011 21:015
0 0
Až oficiální výsledky ukázaly, že Miroslav Janota s Pavlem Dreslem obsadili v konečném hodnocení evropské Kategorie 2 čtvrté místo! Registrace Itala Alberta Salviniho do ME totiž doposud nebyla mezinárodní automobilovou federací schválena, tudíž posádka Hájek Historic Czech National Rally Teamu si v konečném hodnocení polepšila o jednu příčku a získala slušný příděl devíti bodů. Více se dočtete v připravované tiskové informaci. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!