5. 2. 2004 00:00 − 2387× − 0

Švédská hotline – díl první

Minulý týden jsme čtenářům eWRC.cz slíbili, že po dobu Švédské rally se budeme snažit přinášet aktuální informace o dění v týmu Proracing Int. a o dojmech Jozefa Béreše startujícího za tým Styllex Tun

Minulý týden jsme čtenářům eWRC.cz slíbili, že po dobu Švédské rally se budeme snažit přinášet aktuální informace o dění v týmu Proracing Int. a o dojmech Jozefa Béreše startujícího za tým Styllex Tuning. Dnes jsme se tedy v pozdních odpoledních hodinách spojili s Jozefem Bérešem a Markem Šilhánkem telefonicky, abychom vám alespoň v krátkosti přinesli pár informací ze Švédska.

Jožko, jak vypadá trať ?
J.B.: Trať měla 3,1 km a vypadá to jako na celé trati rally. Sníh stále taje, je po celé délce trati, ale jen na některých místech. Šotolina se klube nahoru už úplně všude. Zpočátku byla namrzlá, ale po každém průjezdu je to horší a horší. Na povrchu vznikla cca 10 cm rozměklá vrstva a na tomto povrchu auto nechce fungovat.

Takže spíše než o sněhu je to o šotolině ?
J.B.: Je to hlavně o měkké šotolině. Na trati jsou vyjeté koleje a jen po stranách jsou nízké bariery z rozměklého sněhu. Není to dobré. Autu se na tom příliš nechce držet.

Dělalo se oproti Janner rally nějaké speciální nastavení ?
J.B.: Diferáky jsme nechali stejné jako na Janner, ale o to více jsme si pohráli s podvozkem. Hlavně s tlumiči. Narozdíl od Rakouska je tady daleko více skoků, které se skáčí neskutečně daleko. Takže jsme hledali nejvhodnější nastavení, aby se v těchto případech auto chovalo co jak nejlépe.
M.Š.: Měnili jsme akorát tlumiče. Zkoušeli jsme Proflexy a na druhou rundu jsme nasadili Ohlinsy. U těch jsme už zůstali.

Po technické stránce vozu tedy vše v pořádku ?
M.Š.: Žádný problém.

Jaký byl čas ?
J.B.: Nevíme. Nemáme srovnání s ostatními. Subjektivně si ale myslím, že to bylo vcelku dobré.

Jaké máš pocity oproti loňsku ?
J.B.: Pocity máme dobré, ale je to úplně o něčem jiném. Nedá se to srovnat. Loni se jelo skoro celou dobu na ledě. Na tom auto na hřebech drželo daleko lépe. Teď to klouže o hodně víc.

Můžeš už dnes srovnávat Hyundai s loňskou Toyotou ?
J.B.: Z auta máme trošku lepší pocity než z Corolly. Funguje to asi líp, ale když se podíváme na podmínky, nedá se to přímo srovnat. Letos je to prostě jiné. Ale místní jezdci s N-kama letí neskutečně.

A co se týče té nehezké havárie Manfreda Stohla ?
M.Š.: Nebylo to příliš hezké…

Zítra si tedy opět zavoláme odpoledne a do té doby držíme palce a přejeme mnoho štěstí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!