Danica Patrick do WRC

Podle zámořských webů chystá ryze dámský tým premiérovou sezónu na příští rok.

Čerstvě osmadvacetiletá závodnice z amerického Phoenixu je známá především z působení v okruhových sériích Nascar a Indy Car, kde rozhodně nehraje druhé housle. Stala se například první ženou, která zvítězila v závodě série Indy Car a za zmínku stojí i historicky cenné třetí místo ve slavném závodě Indianopolis 500, kterého dosáhla předloni.

Stále se zvyšující zájem zámořských fanoušků rally o mistrovství světa přivádí okruhovou celebritu i na tratě mezinárodních rychlostních zkoušek. Přestože zdroj neuvádí žádné konkrétní informace o týmu, jeho sponzorech nebo navigátorce Danicy Patrick, již nyní je jistá podpora britské firmy Prodrive, která zajišťuje návrat vozů Mini do WRC. A protože v případě nově vznikajícího týmu má jít o starty se speciálem nejvyšší kategorie, dá se předpokládat, že populární pilotka usedne do právě představeného Mini John Cooper Works WRC.

I druhá posádka v týmu by měla být čistě dámská. Jen pochází z úplně jiné části světa a její zkušenosti jsou úplně jiné povahy. Tou "druhou" se totiž má stát populární Burcu Cetinkaya.

Komentářů celkem: 36
12. 4. 2011 08:4621
0 0
El kubine, kolik pilotu znas, kteri si to"zaslouzi jinak, nez penezama"?
12. 4. 2011 08:4922
0 0
Na webu puestaapunto.com.mx píšou, že hlavním sponzorem by měla být nějaká firma z módní branže, nejpravděpodobněji Victoria Secret. Z toho vyplývá ten směr ryze dámského týmu - a i to nasazení Danicy Patrick má logiku - přitáhne jistě pozornost médií i fanoušků, víc než kdokoli z možných jezdců rally. I kdyby to byla nějaká legenda, pak se tomu nikdo nebude věnovat tak, jako když za volantem budou sedět dvě holky, na který se navíc dá koukat i mimo auto smajlík
Podpora Prodrive je taky logická - za a) mají kšeft a za b) jejich auto bude vidět (to je to samý jako u sponzora)
A mimochodem, představte si třeba Kankkunena v růžovym autě s nápisem Victoria Secret smajlík
12. 4. 2011 09:4523
0 0
Skunny. to by nebyl takovej problem. Horsi by byl Kankkunen v nejakym vyrobku Victorias Secret
12. 4. 2011 10:0824
0 0
molar: smajlíksmajlíksmajlík
12. 4. 2011 10:1225
0 0
Super, dalš auta do MS a další popularita pro MS.
Molar: :D:D:D
12. 4. 2011 11:3626
0 0
Asi to je věcí každého sponzora komu a jak zaplatí a koho si najme. S Denikou bych řekl ,že je to dobrá volba i když Rally asi nikdy nejela.Mediálně asi 100% volba a myslím ,že má šanci se prosadit ,ale na tu druhou mám jiný názor. Už byla šance ji nikolikrát vidět i u nás na našich tratích a mohu říct palec dolů. Kdybych se měl oblékat do této značky podle toho jak ta turkyně jezdí ,tak bych asi chodil nahej. Ještě ,že je to tedy dámské oblečení.smajlík
Ifo
12. 4. 2011 11:4327
0 0
Sice se nedá moc čekat, že by zajížděly nějaké extra výsledky (takže můžou jen překvapit), ale jako reklama pro rally - proč ne? Stačí, když čas od času pojedou Khalida. smajlík
12. 4. 2011 16:5528
0 0
molar: Máte pravdu, peníze jsou až na prvním místě a těch kteří si to zaslouží svým talentem jsou asi 4 - 6. Mě spíš jen mrzí, že rally víc tíhne na jinou stranu než jsem si představoval.
12. 4. 2011 18:0429
0 0
..no a pro přitáhnutí většího počtu německy mluvících fanoušků má od sezony 2012 jezdit Karel Gott....
12. 4. 2011 18:1530
0 0
Rally už jezdí mistr světa F1 a i když není kopyto, tak s tím má dost velké potíže a zlepšuje se pomalu. Tak nevím nevím.
Účast holek, pokud to není apríl, bych bral spíše jako zajímavou reklamní akci (sice v šampionátu, který nechce býti sledován diváky), ale poměrně zajímavou. Holky můžou překvapit, pokud budou hodně testovat a míti dobré poradce. Tedy souhlas s Ifo.
13. 4. 2011 12:3731
0 0
Děcka (toto oslovení píšu záměrně - potrefená husa se jistě ozve), už se na to vaše kydání nemůžu koukat a mám velkou potřebu... zareagovat. Předně je krásně zde na některých příspěvcích vidět, kdo sleduje WRC od kompu a kdo má trochu přehled a osobní zkušenost. Ti počítačoví experti hodnotí WRC pouze podle top5 a podle zajetých časů. To není smutné, to je průjem. 99% z Vás by za mlíkem nepoznalo u prvních 20i kdo jel nejrychleji a kdo ne. Kimi, Ken (a další - podle vás lůzři), jsou diváckému oku často lahodnější než mnohé modly v top5. Co je ale nejsmutnější je fakt, že tady hodnotíte pouze podle časů v cíli... Přitom divák se u mlíka baví sportem a atmosférou. Až zde zase bude někdo brečet že je startovní pole prořídlé a závody jsou nudné, tak doporučuji napočítat do deseti, vykašlat se na komentáře, které nikomu nepomůžou a zvednout zadek od kompu a jít si brigádou vydělat peníze na nějaký ten WRC podnik... Omlouvám se těm, kterých se toto netýká, že tady kydám. Rob. Bez.
Ifo
14. 4. 2011 09:2032
0 0
JFK6: Loni jsem byl v Německu. Prvních pět to dávalo opravdu hodně naplno, ale Ken Block a Khalid Al-Qassimi tomu i na oko prostě tolik nedávali. Naopak kluci z SWRC byli obrovským oživením po projetí slabší částí WRC pole, protože ti skutečně jeli na hraně (Martin Prokop, P-G Andersson, Patrick Sandell). Se slabšími auty předváděli mnohem lepší show, než slabí WRCaři. Když si vzpomenu, jakou jízdu předváděl Andreas Mikkelsen s Fábii předloni v Polsku (než mu odešel motor), tak to taky byla výrazně jiná jízda, než jakou předvádějí Ken Block, Khalid Al-Qassimi, nebo Federico Villagra. A když si vzpomenu na loňskou Barumku, tak tam taky nevadilo, že nejedou WRCa, ale "jen" S2000. Show z toho prostě dělá nasazení pilotů a ukázka jejich dovedností. Takže JFK6, nemůžu s tebou souhlasit. smajlík
14. 4. 2011 10:4533
0 0
Německo nemá s MS nic společného, je to zdaleka nejhorší soutěž. Ale i tak je několikrát lepší než Barumka, to je tady pravda. Takže JFK6 má pravdu v každém slově, přestaňte jezdit na slaboučkou Barumku a vyražte do světa, nejlépe na šotolinu.
14. 4. 2011 12:3434
0 0
2Ifo: věř tomu že pokud by jsi nemohl identifikovat jezdce a měl hodnotit pouze průjezdy, tak se tvé mínění změní a možná přestaneš sledovat vteřinky... Imho, Ken a Khalid jsou odkojení šotolinou, takže Německo opravdu není ideální příměr. Ale o tom můj předchozí příspěvek nebyl. Snažil sem se upozornit na úplně něco jiného, pokud to v tom nemůžeš najít, tak se omlouvám. Snažím se na tu snahu jezdců a teamů koukat i z jiného úhlu než jenom sledováním splitů a kritizováním.
Ifo
14. 4. 2011 13:0735
0 0
2JFK6: Já tady ale skutečně nemluvím o časech, ale o tom, jak kdo jezdí. Třeba tyto dvě fotky: http://fotoalba.cz/fotky/23207555 , http://fotoalba.cz/fotky/23207551 . Jak Martin tak Mikko jeli po vnitřní straně zatáčky prakticky nejrychlejší možnou stopu - všimněte si, jak blízko jsou kamene na vnitřní straně. Např. fotku Khalidova auta tam nemám, protože při stejném přiblížení jako u Mikka, kdy jsem už měl nacvičené v jakou chvíli zmáčknout spoušť, abych tam měl auto celé, jsem tam měl jen přední půlku Khalidova auta a to proto, že tuto zatáčku, na rozdíl od těch špičkových jezdců, jel hodně ze široka. A takových situací jsem viděl mnoho.
2neletajicifin: Na šotolině jsem byl v Polsku. Jasně, chápu, jak to není Finsko nebo Portugalsko, tak to není pořádná rally. smajlík
14. 4. 2011 16:0536
0 0
Jfk6: No nevím, i když budu na trati, tak nemůžu vědět, jestli ten, jehož průjezd se mi tak líbil, byl i nejrychlejší. To se prostě pozná jen jak jel v tom kterém úseku. Rally se jezdí na čas a ten se pozná jen podle stopek v cíli. Ale asi se pletu.
Snahu jezdců a týmů v rally obecně (nejezdí se jen MS) nikdo nekritizuje. Jsem rád, když někdo jede pěkně a jde do materiálu. A když napíši, že Kimi není kopyto, tak tím nemyslím, že je "lůzr". Už vůbec bych se nesnažil o někom, koho neznám říct, že rally hodnotí od PC a na rally nikdy nebyl. Nejsem, a věřím, že ani Ty, rally bůh.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!