14. 4. 2011 20:15 − 2942× − 0

Necelá padesátka přihlášených na Rallye Humpolec

Již tuto sobotu – 16. 4. Již tuto sobotu – 16. 4. 2011 v 9 hodin ráno odstartuje jarní Rallye Humpolec.

Již tuto sobotu – 16. 4. Již tuto sobotu – 16. 4. 2011 v 9 hodin ráno odstartuje jarní Rallye Humpolec. Uzávěrka přihlášek sice již proběhla, ale stále ještě se můžete přihlásit, ale zaplatíte 3000 Kč místo 2500 Kč a start vám musí odsouhlasit ředitel soutěže. Do uzávěrky přihlášek, která proběhla ve středu, se přihlásilo 48 závodících posádek, a také 5 předjezdců mezi kterými se objeví také ředitel Volného poháru – Petr Michálek a také David Hašler s Toyotou Celica 4x4 Turbo po Jiřím Svobodovi.

Ve třídě A4 se představí celkem 4 posádky. S číslem jedna odstartuje Petr Vilímek, který pojede s Mitsubishi Lancer Evo IX. S druhou Evo devítkou se představí Andrej Čepil. Subaru Impreza WRX STi po Michalovi Černém do Humpolce přiveze Štěpán Zabloudil a Ford Escort Cosworth.

Do třídy A3 přišly pouze tři přihlášky. S Oktáviíí Kit Car se představí Jiří Freedom, Renault Clio Sport prožene po tratích v okolí Humpolce Jindřich Laníka a s Fordem Fiesta se představí Jan Svoboda.

Přihlášek do třídy A1 se sešlo celkem 5. Dvě Suzuki Swift nasadí do závodu Baiardo Rally Team z Kamenice nad Lipou, první bude řídit Denis Novák, a druhý Jan Kršek. S Trabantem S600 do závodu vyrazí Jaroslav Svoboda, s Fiatem Panda do Humpolce přijede Daniel Voneš a Ford Ka představí v Humpolci Zdeněk Čepela.

S upravenými škodovkami s přední poháněnou nápravou a s obsahem motoru nad 1300 ccm se představí celkem čtyři posádky. S Favority se představí Josef Janů, Martin Křepela a Ladislav Krupka. S Felicií vyrazí na tratě Rally Humpolec Roman Rybníček. Dále do této třídy byli ještě přeřazeny pro nedostatek přihlášených posádky spadající do třídy P2 – Jan Sedláček a Josef Franta (oba Škoda Felicia).

Do třídy T1 (upravené Škodovky s předním náhonem do 1300 ccm) se sešlo celkem 5 přihlášek. Škodu Favorit představí téměř domáčí Josef Beran, Felície potom přivezou Michal Pavlík, Lubomír Duben a Pavel Čihák. Posledním modelem Škodovky zasoupeným zde je Fábie, kterou přiveze do Humpolce Jindřich Marek.

Nejvíce přihlášek se sešlo do třídy S2, do které spadají upravené vozy Škoda se zadní poháněnou nápravou a objemem nad 1200 ccm, konkrétně 11. S modelem 130 L se v Humpolci představí Tomáš Zeman, Jiří Vaňásek a Petr Žďárský. Škodu 130 LR přivezou František Soukup, Jan Krejča a Pavel Baliček. Na startu se také objeví dvě legendární Škodovky 130 RS. Jednu bude řídit Hary a druhou Pavel Nedoma. Rapida do Humpolce přiveze Martin Beran, "embéčko" Jaroslav Urban a Škodu 100 Karel Karásek. Do této třídy bude možná také přeřazen jediný zástupce ve třídě S1 – Petr Zvára startující se Škodou 120.

Zcela sériových automobilů značky Škoda by se na startu mělo objevit celkem 13. Ve třídě N2 (nad 1200 ccm, zádní náhon) se představí celkem 6 jezdců. Hned tři vozy do této třídy nasadí Rallye Team Zruč nad Sázavou – s Rapidy z tohoto týmu přijedou Michal Setnička a Miroslav Peroutka a se Škodou 120 se představí Martin Krejča. Další "stodvacítku" přiveze Jakub Šebela, s "erkem" by se měl představit domácí Tomáš Karpfinger a Škodu 1000 MB přiveze Jan Grimbosh. Ve třídě N1 jsou přihlášeny dvě posádky, a to Stanislav Bartoň se Škodou 110 a Přemysl Šuster se Škodou 110.

Poslední skupinou sériových Škodovek je třída P1 (přední náhon, objem do 1300 ccm). Z šesti přihlášených jezdců jich hned pět pojede s Felícií, jsou to – Milan Dufek, Zdeněk Matas, Martin Syrový a Jan Franěk. Šestý přihlášený, kterým je Dušan Růžička sice také pojede s Felícií, ale ve verzi Pickup.

Seznam přihlášených, časový harmonogram, mapy a další důležité informace naleznete na http://autosportmipell.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!