Austrálie chce trvalé místo v kalendáři WRC

Desáté kolo letošního šampionátu WRC se odehraje na začátku září v Austrálii. Příští rok by měla být ale Austrálie nahrazena Novým Zélandem.

Pořadatelé Rally Austrálie se budou i nadále snažit, aby jejich soutěž nebyla vyřazena z kalendáře MS pro rok 2012. Současný kalendář pro příští rok je zatím jen prozatímní, definitivně se kalendář odhlasuje ve FIA v Paříži až 3. června. Australská soutěž by měla být příští sezonu prostřídána s podnikem na Novém Zélandu.

Šéf australské soutěže Michael Masi s celým pořadatelským sborem budou usilovat o pevné zapsání podniku do kalendáře MS, rádi by uspořádali soutěž každoročně, nikoli v systému prostřídávání. "V posledních týdnech jsme se důrazně vyslovili pro trvalé zapsání Rally Austrálie do kalendáře WRC od roku 2012," řekl Masi dle cash.net. "Co se bude dít po roce 2012, nebude mít žádný vliv na naše přípravy pro letošní Rally Austrália v Coffs Coast. Vše je na dobré cestě k úspěchu, připravujeme řadu doprovodných akcí."


Rally Australia 2009

"Budeme i nadále prosazovat naši soutěž dokud se prozatímní kalendář definitivně neodhlasuje," uvedl hlavní organizátor. "Jsme trochu zklamáni, protože prozatímní seznam nám naši situaci stěžuje. Budeme i nadále navrhovat, aby měla Rally Austrálie pevné místo v kalendáři. Máme velkou podporu od vlády i podnikatelů."

Oproti letošnímu roku má na příští sezonu být o jednu soutěž méně, neboli 12 kol MS. Má i nadále pokračovat prostřídávání Austálie a Zélandu, což je praktikováno v posledních třech sezónách. Masi by však byl rád, kdyby se toto prostřídávání zrušilo a Austrálie měla svou pevnou pozici v kalendáři MS a soutěží by tudíž bylo i nadále třináct.

"Obě soutěže v minulosti prokázaly svou hodnotu v šampionátu, jsou jedněmi z nejprestižnějších soutěží, velkými konkurenty Evropských soutěží, Středního východu, Latinské Ameriky i Asie, doplnil Masi. "Oceňujeme snahu WRC vyhovět všem, ale náš zájem je přidat Austrálii do šampionátu."

Komentářů celkem: 2
19. 4. 2011 16:12
0 0
já bych Austrálii nenahrazoval.. každopádně Nový Zéland má typickou rally a bylo by supr ho zase vidět smajlík
19. 4. 2011 19:12
0 0
Austrálie a Nový Zéland neodmyslitelne patrily do kalendare MS a patri k nejpeknejsim rally WRC. Osobne bych tam chtel obe a vyradil bych nektere nesmyslne souteze. Rohoduji ale i jine aspekty.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!