19. 4. 2011 13:02 − 6864× − 26

Karel Trojan se po pauze představí v Hrádku

Po delším čase se opět můžeme setkat na tratích rychlostních zkoušek s Karlem Trojanem.

Po delším čase se opět můžeme setkat na tratích rychlostních zkoušek s Karlem Trojanem, který dorazí s osvědčeným Mitsubishi Lancer EVO IX a Zdeňkem Jůrkou na sedadle spolujezdce.


Foto: Radek Vojtěchovský

Po delší přestávce se Karlu Trojanovi podařilo zajistit finance na absolvování závodu, spadajícího do sprintrally a tímto směrem by se měla ubírat i další aktivita týmu Korno Motorsport v tomto roce. Zatím je ještě vše otevřené, ale zdá se, že v rámci sprintrally se podaří absolvovat ještě nějaké podniky. Dosud není jasné, o kolik závodů půjde, ale návrat Karla Trojana bude jistě pro diváky zajímavým zpestřením.


Foto: Radek Vojtěchovský

Finanční krize postihla všechna odvětví a nejinak tomu je i v rallyovém sportu. Karel Trojan se tak v době nedobrovolné pauzy rozhodl naplno věnovat svým aktivitám v oblasti přípravy a úprav závodních, ale i civilních vozů v dílnách Korno Motorsport. Specializují se na Mitsubishi Lancer různých evolucí, kde nabízí veškeré úpravy, ale i běžný servis či opravy. Poradí si zde ale i s vozy jiných značek. Díky dlouholeté spolupráci s firmami Urban pneu a Renovak je tu možnost sehnat obutí a brzdové komponenty na nejrůznější typy vozidel za velice zajímavé ceny. Více najdete na stránkách www.kareltrojan.com


Zázemí Karla Trojana

„Do Hrádku nejedeme s žádnými velkými ambicemi a spíš se bojím, abych si neuříznul ostudu. Pauza v závodění bude určitě znát a tak jen doufám, že krátký test, absolvovaný v Bělé pod Bezdězem mi pomůže s návratem. Při pohledu do startovní listiny však rozhodně nepočítám s časy mezi prvními deseti. Ve sprintech se jede hodně rychle a jezdci i technika za ten rok zase hodně poskočili ve výkonnosti. Auto máme dobře připravené, ale výsledek pro nás tentokrát nebude prioritou. Chceme se pomalu rozjet a zase si zvyknout na ostré závodní tempo.“ komentuje svůj start v Rally Lužické hory Karel Trojan.


Foto: Radek Vojtěchovský

Naposledy se Karel Trojan, tehdy ještě navigovaný Petrem Řihákem, představill v okolí Hrádku nad Nisou v roce 2008, kdy navzdory technickým problémům s turbem dokončil na čtvrtém místě absolutně. Jak se mu povede letos, zjistíme již o nadcházející sobotě.


Foto: Radek Vojtěchovský

Rally Lužické Hory odstartuje 23.4.2011 v 9.00 v Hrádku nad Nisou na náměstí. Okolo 16 hodiny by se pak měli jezdci prezentovat na cílové rampě tamtéž. Přijďte podpořit Karla Trojana se Zdeňkem Jůrkou na bezpečná místa k tratím RZ i vy.

Komentářů celkem: 26
19. 4. 2011 16:54
0 0
No ale po léčbě by se snad někde mohl pochlubit třeba v rámci zkušební jízdysmajlík
19. 4. 2011 16:55
0 0
sakra to se dá ještě sehnat Ford RS 200? nebo to je jen replika, pokud to tam teda nesuší už létasmajlík
19. 4. 2011 17:54
0 0
jo jo,to je parádní návrat,snad to bude jízda jako dřív smajlík
Martin_Happy : to žlutý evo nebude asi devítka,dle předního nárazníku smajlík
19. 4. 2011 18:15
0 0
Velmi dobra zprava!!! smajlík Karliku verim ze to pujde samo, hlavne bacha na tycky smajlík
19. 4. 2011 19:02
0 0
shacki: ja si myslim,ze Hulmiho Ukolen jel Uhersky Brod smajlík mozna i to co rikas,to nevim smajlík kazdopadne dik za info o Petovi smajlík
19. 4. 2011 20:58
0 0
Ano, finského závodníka Hulmiho Ukolena a jeho italského spolujezdce Chcaldoriniho jsem viděl na Uherském Brodě smajlík Ale tam jeli kluci s Fábkou.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!