Josef Semerád bude v Lužických Horách testovat Dmack tyres

Josef Semerád se vrací za volant závodního vozu a při Rally Lužické Hory otestuje nové čínské pneumatiky Dmack.

Josef Semerád je v poslední době vytížený hlavně řízením týmu Semerád Rally, který připravuje soutěžní Mitsubishi Lancer EVO IX pro Martina Semeráda na soutěže mistrovství světa produkčních vozů. Pro tým je v začátku sezony rozhodně povzbudivé, že světový šampionát vedou. I přesto si ale Josef Semerád udělal čas, aby se znovu posadil do týmového Mitsubishi Lancer EVO IX a vydal se s ním na tratě rychlostních zkoušek. „Letos ještě nemáme úplně přesně stanovený program, ale vypadá to, že bych mohl šest započítávaných sprintů odjet. Prioritou je pro nás samozřejmě závodění Martina v mistrovství světa a tomu podřídíme vše. V některých domácích soutěžích by mohl v rámci testování na svět odstartovat i Máca, ale to je ještě otevřené,“ říká k programu na sezonu 2011 Josef Semerád, který se může z minulosti pyšnit několika mistrovskými tituly v kategorii produkčních vozů a jedním absolutním ze sprintrally z roku 2006.


Josef Semerád s Bohuslavem Ceplechou loni na Rally Lužické Hory

První soutěží nové sezony bude 14. Thermica Rally Lužické Hory, která odstartuje v sobotu 23. dubna v Hrádku nad Nisou. Pro Josefa Semeráda se jedná o oblíbenou soutěž. V minulosti se mu na ní většinou dařilo a i v loňském roce až v poslední rychlostní zkoušce přišel o vedení produkčních aut, když jej přibrzdil defekt LP kola. „Rally v Hrádku mám spojené s bývalou rally Frýdlant. To byla v osmdesátých letech moje vůbec první rally, kterou jsem vyhrál. Startoval jsem tady ve třídě AŠ120 LS s Leošem Čapkem. V Lužických Horách se mi líbí i rychlostní zkoušky, které jsou hodně technické a nechybí na nich moje oblíbená šotolina. I loni se nám tady jelo hodně pěkně, ale bohužel až těsně v závěru nám ten trpaslík zase vyrostl a my spadli ze čtvrtého absolutního místa, kdy jsme byli první za wéercéčky na konečné osmé. Proto mě trochu překvapilo vysoké startovní číslo, které nám pořadatel přidělil, ale i to je rally“ dodává Josef Semerád.

14. Thermica Rally Lužické Hory ale bude pro Semerád Rally team zajímavá ještě z jednoho důvodu. Tým tady poprvé v České republice otestuje nové asfaltové pneumatiky čínského výrobce Dmack, který je jedním ze dvou oficiálních dodavatelů závodních pneumatik pro mistrovství světa. „V České republice máme výhradní zastoupení pro závodní i civilní pneumatiky Dmack. Na závodech MS jsme s výrobcem jednali, a dohodli užší spolupráci především při testování. Z Číny nám tak letecky přišly nové asfaltové pneumatiky, ale také nová směs na šotolinu, kterou Martin použije v Argentině. Jsem rád, že jako tým můžeme být u něčeho nového a rozvíjejícího se. Jsem přesvědčený, že pneumatiky Dmack budou časem hodně konkurenceschopné, což z nich vzhledem k jejich ceně udělá hodně zajímavý artikl. V Portugalsku nás sice zaskočila nízká životnost pneumatik, ale to nebylo dáno jejich vadou, ale tím, že dodavatel zvolil nevhodnou směs. Teď na Lužických Horách tedy budu testovat asfaltové pneumatiky Dmack a celý závod pojmeme jako jejich zkoušení a testování. I v Portugalsku se ukázalo, že nejlepším testováním je skutečný závod. Sám jsem na to zvědavý a moc se těším,“ uzavírá Josef Semerád.


Josef Semerád s Bohuslavem Ceplechou loni na Rally Lužické Hory

V Lužických Horách odstartuje i druhý vůz pod hlavičkou Semerád Rally teamu. Bude se jednat o Škodu Fabia RS, kterou bude pilotovat mladý a nadějný jezdec Vladimír Mandík jun. Ten byl letos spolu s Miroslavem Jakešem vybrán do juniorského programu podpory mladých talentů Junior Sport Talent. Pro mladého Vláďu je to ocenění jeho dosavadních pěkných výsledků s dieselovou Škodou Fabia, a dostal tak příslib finanční podpory od programu Junior Sport Talent na další soutěže rallysprintového šampionátu. V Lužických Horách vedle něj možná usedne jeho maminka Míša Mandíková. „Před startem prvního závodu jsme na autě udělali patřičnou přípravu a údržbu. Jedná se o dost nenáročné a přitom spolehlivé auto, které má ale pěkný výkon. Vláďa se na start v první soutěži sezony těší a připravili jsme i nový design auta,“ říká otec Vladimír Mandík.

Budeme sledovat, jak se oběma posádkám Semerád Rally teamu v Lužických Horách povede.

Komentářů celkem: 2
20. 4. 2011 22:59
0 0
Tak to je dobrý.jede dmack a má pirelli na nárazníku. :-DDDsmajlíksmajlíksmajlík
20. 4. 2011 23:01
0 0
curil: A ještě lepší je, že ta fotka je z loňska viď? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!