Karel Porsch - eWRC.cz
26. 4. 2011 12:10 − 2628× − 1

Trénuje Vouilloz na Korsiku?

Desetinásobný světový šampion ve sjezdu na horském kole měl jet letos pouze na Monte Carlu.

Nicolas Vouilloz, vítěz IRC z roku 2008 tak sice nemá čas a finance na širší program v rally, ale jak se zdá, zcela mimo závodní dění být nedokáže. Na důkaz toho si na začátku dubna „střihl“ pohárovou soutěž Rallye de Grasse – Fleurs et Parfums, do které odstartoval s osvědčenou technikou, Peugeotem 207 S2000, a stejným spolujezdcem, s jakým letos absolvoval Monte Carlo, tedy s Benjaminem Veillasem. A nepočínal si vůbec špatně. Od začátku se ujal vedení a svým soupeřům už během prvních třech testů odskočil o více jak půl minuty. Jeho spanilou jízdu ale bohužel zastavila technická závada na čtvrtém úseku.


Nicolas Vouilloz při testech na Rallye Monte Carlo 2011

Dalším startem měla být Rallye de l'Escarène, která se uskutečnila o uplynulém víkendu a je jednou z mnoha soutěží, která částečně kopíruje trať Rallye Monte Carlo. Její součástí je mimojiné i slavný sjezd z Col de Turini do La Bollène. Do této soutěže už Vouilloz neodstartoval, přestože v seznamu přihlášených figuruje se startovním číslem 1. Nakonec se však nedostavil ani na přejímky a ze soutěže se odhlásil.

Nabízí se otázka, zda zmíněné soutěže neměly sloužit jen jako rozcvička na Tour de Corse, jejíž organizátoři slibovali francouzským fanouškům nejedno překvapení. Korsickou soutěž zná Vouilloz už z minulosti, ještě když neméně populární soutěž patřila do kalendáře mistrovství světa. V roce 2005 tu s Fabií WRC dosáhl na 11. místo absolutně.

Že by Francouz na Korsiku rád, o tom se vyjádřil ještě před startem na Monte Carlu. Oficiální stránky francouzského střelce ale mlčí a oficiální seznam přihlášených na Tour de Corse zatím nebyl zveřejněn. Nezbývá tedy, než počkat.

Komentářů celkem: 1
26. 4. 2011 12:441
0 0
v roce 2009 jsem ve francci nahodou zastilh tuto soutez a byl se na i podivat...neni pohar jako pohar. aut pres 100. opravdu krasne zavody. kity male velke, m3, porschata, s1600 mraky...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!