26. 4. 2011 14:06 − 2636× − 0

Mäkinen zůstává neporažen

Mladý Fin dovezl svůj Citroën k dalšímu vítězství a jediný Antti Kalhola s ním byl schopen držet krok.

Mladý Fin dovezl svůj Citroën k dalšímu vítězství a jediný Antti Kalhola s ním byl schopen držet krok.

VWRC

Finové si v Jordánsku připsali double. Tommi Mäkinen vyhrál třetí soutěž v řadě o 26 vteřin před Anttim Kalholou. Pódium doplnil Kyon Rukawa. Bez bodů naopak zůstal Jurek Bogdanowicz navzdory technickým problémům a Tommi Hirvela, který svou snahu přehnal a po havárii odstoupil.

SVWRC

Do poloviny soutěže se na prvním místě třídy SVWRC držel Jakub Hoffmann, kterého těsně následoval Karl Kivimaa. Hoffman se ale nevyvaroval chyby, která ho stála pád dolů výsledkovou listinou. Kivimaa se tak dostal do vedení, ale za sebou již měl Daniela Popova a také bratry Mejakovi. Na předposlední RZ Kivimaa chyboval, šel mimo trať a propadl se na konečné třetí místo. Popov tak mohl slavit své první vítězství, druhý za ním dokončil Marko Mejak.

PVWRC

V loňském roce si dojel Jernej Feltrin pro absolutní vítězství s Fordem Focus WRC. Tento rok opět dokázal svoji rychlost a zvítězil i mezi produkčními vozy. S minutovým odstupem na prvního probíhal souboj o druhé místo mezi Tomkem Wachem a Tiago Rodriguesem. Oba jeli naplno až do posledních metrů. V cíli se nakonec z druhého místa radoval Wach a body za třetí místo si připsal Rodrigues.

VWRC Academy

Podobná situace jako mezi produkčními vozy nastala i u VWRC Academy. Pro první místo si celkem v poklidu dojel Mihaly Nylias. O druhé se až do konce tvrdě bojovalo. S náskokem 14 vteřin si pro druhé místo dojel Pawel Stener, třetí pozici obsadil Michal Streit.

VWRC se na další rally přesune do Itálie. Rally d'Italia Sardegna startuje 30.dubna. Navštivte nás na http://www.VWRC.net.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!