2. 5. 2011 18:03 − 2851× − 1

Kdo bude nejúspěšnějším jezdcem Rally Krkonoše?

U příležitosti pátého ročníku Rally Krkonoše se pořadatelé rozhodli udělat zajímavý experiment.

U příležitosti pátého ročníku Rally Krkonoše se pořadatelé rozhodli udělat zajímavý experiment a odměnit jezdce a spolujezdce, kteří jsou v historii soutěže nejúspěšnější. Kdo to tedy bude?

Pro zjištění odpovědi na tuto záludnou otázku byl stanoven systém přidělování bodů za jednotlivá umístění. Základem je absolutní pořadí a rozděluje se v něm vždy 150 bodů za první místo, 149 za druhé, 148 za třetí a tak dále a tak dále – aby se hezky dostalo na každého.

Pojďme se nyní podívat, jak vypadá situace po čtyřech závodech.

A začněme od volantu. Na prvním místě je Karel Macek, který stál již u zrodu prvního ročníku soutěže a zůstal jí věrný dodnes také jako velká morální podpora. Druhý je zatím historicky první vítěz Rally Krkonoše Jiří Tošovský s poměrně výraznou ztrátou. Třetí místo okupuje zatím Václav Mulač. Za pozornost jistě stojí 7. místo Pavla Urbana nebo 39. místo Martiny Daňhelové jako první dámy v pořadí 157 pilotů.

U spolujezdců situace tak jasná není. Ve vedení je pravidelný účastník Jaroslav Vosádka, který odstartoval do všech čtyř ročníků, jednou však nedokončil. Třikrát tu startoval Eduard Perski a ztrácí 16 bodů. Pouhých pět bodů za ním najdeme v tabulce na třetím místě Daniela Hendricha. Bez šance ale není ani Petr Uhel a Martin Hejhal. Dobře si stojí také na 7. místě první spolujezdkyně Lucie Hendrychová.

Krom tohoto hodnocení se pořadatelé rozhodli odměnit drobným dárkem všechny věrné účastníky Rally Krkonoše. Do čtyř předchozích ročníků odstartovali Karel Macek, Pavel a Jakub Urbanovi, Petr Ungrád, Ing. Břetislav Šindelář a jediný spolujezdec Jaroslav Vosádka. Teď už zbývá jen čekat, kdo z nich se na trať vydá také letos.

„Chceme tímto způsobem poděkovat lidem, kteří nám nejen pomohli zdejší soutěž rozjet, ale kteří se sem také rádi pravidelně vracejí,“ říká k tomu ředitel závodu Vladimír Hlavatý. Co je pro vítěze připraveno, si však nechává pro sebe.

Komentářů celkem: 1
jac
3. 5. 2011 10:071
0 0
Někdo si posádek váží, někdo ne, tady se jim i za "věrnost" poděkujesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!