Lužice opět nastavily laťku vysoko

Lužické hory jsou každoročně pro Ascot MB Motorsport téměř domácí a tudíž srdeční záležitostí.

Tým ASCOT MB Motorsport dorazil po zimní přestávce do Lužických hor pouze s jedním vozem. Závodnická přestávka se ale na Petru Pelechovi výrazněji nepodepsala a první start letos proměnil ve výhru ve skupině 8.

Lužické hory jsou každoročně pro ASCOT MB Motorsport téměř domácí a tudíž srdeční záležitostí. Letos se ale postavila na start pouze Honda Civic Type-R posádky Petr Pelech – Aleš Zimolka. Mladší bratr Pavel pojede ale již na následujícím sprintu v okolí Slušovic.

První předsezóní test proběhl již dva týdny před startem závodu. Spokojenost ale v týmu po 5 měsících bez závodění nepanovala. Druhé soustředění proběhlo večer před startem, kdy se tým pokoušel opít největšího konkurenta Jardu Roubíčka. To se ale nepovedlo. Samotný start do soutěže posádce vyšel na výbornou. Podařilo se jim vyhrát hned úvodní měřený úsek a usadit se v čele třídy 8 (bývalá N3). „Lužice jsou náš oblíbený závod,“ říká Petr Pelech. „Dojeli jsme tu před lety poprvé na bedně, cítíme se tu doma a tratě jsou krásné, ať jsou, kde jsou. Málokde máme šanci se svézt po šotolině jako tady. Tím vůbec netvrdím, že nám to jde, jen nás to prostě baví.“ Jediný problém přišel před druhým testem, kdy posádka Hondy čekala v časovce před startem 20 minut. Vychladlo auto i pilot a výjezd na Ještěď se studenými gumami byl doslova o život. Jako liberečák by měl mít Petr v tomto testu výhodu, jak ale sám přiznal, nebyl na Ještědu skoro 20 let.


Foto: Vladislav Maschl

Druhá runda již šla jako po másle a posádka Pelech – Zimolka zvítězila ve třídě 8 stylem start – cíl, když vyhrála 7 z 8 rychlostních testů. „Těžko říct, jestli naše tempo bude stačit v příštích závodech,“ přemítá Petr. „Tentokrát jsme se sebou spokojení. Famózní zrychlení ale ukázal Olda Hrubý, který podle našeho odhadu zrychlil minimálně o vteřinu na kilometr, což je při rozsahu homologace jeho auta úžasný výkon. Vypadá to, že se budeme muset hodně snažit, abychom letos uspěli.“

„Pro nás Lužice opět nastavily vysokou laťku z pohledu zážitku, kdyby další závody byly tak záživné, budeme rádi. Děkujeme našim mechanikům za super připravené auto, panu Křístkovi za nově upravené skvělé tlumiče a samozřejmě hlavnímu partnerovi Fríí za podporu – je to radost závodit, když jde všechno takhle zábavně,“ dodává pilot.

Dalším závodem bude populární Kopná v polovině května. Zde již nebudou chybět obě týmové Hondy v novém designu Fríí. A jako překvapení bude start na Českém Krumlově v novém složení posádky Pelech – Pelech. „Výhoda je jasná, když pojedeme pomalu, vyměníme se a bude řídit ten druhý,“ usmívá se Petr.

Komentářů celkem: 3
3. 5. 2011 06:191
0 0
Hlavně jste nasadili vysokou laťku námsmajlík
3. 5. 2011 19:012
0 0
jedna vlaštovka jaro nedělá.. smajlík
3. 5. 2011 19:143
0 0
V to doufám po tom co jsem tam předvedlsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!