8. 5. 2011 21:11 − 2883× − 0

Trutnov potřetí navštíví legendy rally!

Kromě soutěžních posádek se do Trutnova brzy sjedou také legendy továrního týmu Škoda Motorsport.

Kromě soutěžních posádek se do Trutnova brzy sjedou také legendy továrního týmu Škoda Motorsport. Stane se tak již potřetí v rámci oblíbeného Setkání legend pořádaného při Rally Krkonoše.

Letošní setkání pojal jeho koordinátor Ing. Jiří Syrovátko vskutku zajímavě: „Pokud zdravotní stav účastníků a ostatní skutečnosti dovolí, sejdou se v Trutnově čtyři posádky, které spolu sváděly urputné souboje v éře slavné Škody 200 RS.“. Tři tovární dvojice doplní jejich hlavní konkurenti známí především ze svých startů s Renaultem Alpine A110.

Jedná se samozřejmě o dvojici Vladimír Hubáček – Ing. Stanislav Minářík. Populární pilot vystřídal za svou kariéru mnoho vozů – od Formule Junior, Lotusu přes Spartaka a Octavii po Renault 12 Gordini a Škodu 120S až k Renaultu Alpine A110 Berlinetta, který má dodnes v garáži. Mistrem republiky se stal celkem dvacetkrát a to na okruzích, v závodech do vrchu i v rally.

Škodovku budou zastupovat staří známí Srnský, Syrovátko, Šedivý a Janeček. Jako třetí dvojice se objeví Oldřich Horsák s Ing. Jiřím Motalem. Srnský se Syrovátkem pocházejí shodně z Vrchlabí. Společně získali tři tituly mistrů ČSSR a úspěchy sklízeli rovněž v zahraničí. Šedivý s Janečkem reprezentují Kvasinskou část automobilky. Pilot je známý svými starty v maratonech typu Londýn – Sydney a podílel se na stavbě slavných škodováckých prototypů. Jiří Janeček je zase považován za nejdéle sloužícího spolujezdce továrního týmu. Mladou Boleslav bude zastupovat Oldřich Horsák, který sváděl s Hubáčkovou Alpinou nejtěsnější souboje. Jeho spolujezdec Motal – ač pochází ze Zlínska – strávil převážnou část kariéry u několika pilotů továrního týmu.

Sestavu Setkání doplní znovu Václav Bobek mladší, který začal svou kariéru s Karlem Švábkem a Octavií Super. Po úspěšné kariéře v rally se přesunul na okruhy, kde sbíral další úspěchy.

Všechny legendy čeká obdobný program jako loni. Autogramiáda proběhne na Krakonošově náměstí v pátek 17. 6. již od 17:30 hodin! Připraveny budou tradiční podpisové karty a bude to nejlepší příležitost, jak se s legendami setkat a na cokoliv se zeptat. V sobotu se s hosty Setkání uvidíte na trati, v servisu, v cíli soutěže a při slavnostním vyhlášení vítězů ve Společenském centru UFFO.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!