Karel Porsch - eWRC.cz
12. 5. 2011 07:09 − 2683× − 0

Markku Alén vítězit nezapomněl

Legendární pilot se účastnil show ve španělském městě Vigo.

Pátý ročník Racingshow Nova Caixa Galicia se uskutečnil jako součást autosalónu ve španělském Vigu a účast na něm přislíbilo 28 pilotů, většinou místních. Nechybělo však ani několik hvězd, mezi nimi právě Markku Alén, Stig Blomqvist nebo José Pedro Fontes.


Foto: www.racingshownovacaixagalicia.com

K vidění bylo hned několik zajímavostí, například španělská specialita – okruhový Ford Transit. Ten se mezi klasickými rally vozy rozhodně neztratil a show dokončil na osmém místě. Nechyběla ani místní populární závodnice Catarina Sousa nebo několik historických vozů včetně legendárního Fordu Escort. Alén do rozjížděk nastupoval s osmou evolucí produkčního Mitsubishi Lancer.

Do závěrečného super finále, které sledovalo 3000 diváků na místě a stovky dalších z domova díky přímému přenosu v televizi, se probojovaly všechny tři největší hvězdy, které doplnil, trochu překvapivě, Portugalec Inácio s Peugeotem 206 GTi. Kdo se ale těšil na severskou finálovou tahanici v podání legendárních pilotů Aléna a Blomqvista, byl zřejmě trochu zklamán. Plán splnil pouze Alén, Blomqvist nakonec prohrál nejen s Fontesem, ale sklonit se musel i před skvěle jedoucím Ináciem.


Foto: www.racingshownovacaixagalicia.com

Legendární Fin, vicemistr světa z let 1986 a 1988 a vítěz poháru jezdců 1978, zaznamenal nejrychlejší čas, Fontesovi nadělil 1,2 vteřiny a zaslouženě vystoupal na nejvyšší stupínek. V tabulce vítězů akce se tak zařadil hned za Arminda Araúja nebo Pedra Burga.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!