Britské premiéry v Cornbury Parku

Několik hvězd Mistrovství světa potvrdilo účast na Rally Show v britském Cornbury Parku.

Již o tomto víkendu se odehraje show, která měla doposud svoje sídlo v Chatsworthu. Letos poprvé se však přesune do divácky zajímavější lokality v Cornbury. Pořadatelé pojali show skutečně velkolepě a na svůj "motorsport festival" pozvali zástupce obou britských úpravců vozů pro WRC. M-Sport i Prodrive postupně svou účast přislíbili a tak se mohou fanoušci těšit na nejedno zajímavé vystoupení.

Mini John Cooper Works WRC představí poprvé v akci na Britských ostrovech sám tovární jezdec Dani Sordo. Ten se pro oficiální stránky akce k této příležitosti vyjádřil: Bude skvělé být opět za volantem Mini WRC tak brzy po rally na Sardínii. Vím, že každý ve Velké Británii chce vidět naše auto v akci a našim cílem je zajistit tisícům fanoušků v Cornbury Parku velký zážitek.

Ani reprezentanti M-Sportu a jeho programu Fiesta RS WRC nebudou chtít za svým konkurentem zaostávat. První z nich, Henning Solberg, se na Rally Show objevil již loni a jak sám říká, velmi si jí užil. Po roce se tak do Cornbury vrací s novým vozem.

M-Sport však chystá ještě jedno překvapení. Za volantem Fiesty RS WRC se totiž poprvé fanouškům představí i talentovaný estonský pilot Ott Tänak, vítěz posledního klání SWRC na Sardínii. Ten na show vystoupí pod dohledem svého učitele a manažera, Markko Märtina.


Oficiální logo nadcházející Rally Show Cornbury Park

To ale pořád ještě není všechno. Na show se totiž chystá i Jimmy McRae, a to nejen jako závodník za volantem Sierry RS Cosworth, ale hlavně jako zástupce Colin McRae Vision, která využije akce k prezentaci svých aktivit.

Do výčtu hvězd se pak zařadí ještě bývalý britský mistr Gwyndaf Evans, který usedne do Fordu Escort MK2, připraveného v dílnách Phila Millse, nedávného spolujezdce Pettera Solberga. S Chevroletem Firenza se na show chystá i ex-šampion Jihoafrické republiky, Jan Hettema, populární kaskadér Terry Grant zase přiveze svou velkolepě pojatou autoshow. Protipólem nového Mini WRC pak bude vystoupení jeho staršího bratříčka, kterého bude pilotovat sám Paddy Hopkirk, vítěz Monte Carla 1964. Chybět nebude ani pilot se zkušenostmi z F1 i rally, Vic Elford.

Cornbury Park, ležící v hrabství Oxfordshire na jihovýchodě Anglie, propůjčila organizátorům rodina lorda Rotherwicka, která zde sídlí. O tom, že mají členové této tradiční šlechtické rodiny k rally blízko, nemůže být sporu. Vždyť po několik let se přes jejich pozemky jezdila i slavná soutěž mistrovství světa, RAC Rally.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!