Thierry Neuville slaví první vítězství v IRC

I když se Jan Kopecký snažil, na Thierry Neuvilla nakonec nestačil a mladý Belgičan tak slaví první velké vítězství.

I když se Jan Kopecký snažil, na Thierry Neuvilla nakonec nestačil a mladý Belgičan tak slaví první velké vítězství.

Pro Jana Kopeckého vypadala situace velmi nadějně po první dnešní rychlostní zkoušce, která měla číslo devět. Tu vyhrál a na Neuvilla najel skoro 9 vteřin. V tu chvíli ztrácel 14,5 vteřiny a před ním bylo dalších 5 dlouhých zkoušek. Jenže Neuville se nedal a Kopeckému už nedovolil se více přiblížit. V cíli z toho bylo nakonec 15,5 vteřiny a první velký triumf v kariéře.

Pro třetí místo si celkem s přehledem dojel Freddy Loix, i když v cíli na vítěze ztratil přes minutu. Jenže se vyhnul drobným chybám, což se nedá říct o jeho soupeřích. Do posledního dne nastoupil rychle Bouffier snažící se smazat manko, které nebral včera defektem. To se mu celkem dařilo a už na RZ12 se dostal před jinak výborně jedoucího Campanu na čtvrté místo. Jenže na poslední RZ14 chyboval a vylétl z tratě. Přitom jeho soupeř Campana v té době měnil na trati kolo a ztratil dvě a půl minuty. I přes to ale obsadil pěkné čtvrté místo.

Pátý skončil nevýrazně jedoucí Magalhaes, pro nějž není asfalt stále tím nejoblíbenějším povrchem. Nakonec se ale ubránil útoku Mikkelsena, který jezdil až do RZ12 na pěkném třetím místě. Pak ale také měnil kolo, což ho stálo tři a půl minuty. Vítězstvím na poslední RZ se sice dostal před Maurina, na Magalhaese mu ale stejně necelé dvě vteřiny chyběly.

Cíl spatřila i druhá česká posádka Petr Brynda – Zdeněk Pekárek, kteří podle neoficiálních výsledků skončili 21. celkově a pátí ve své třídě.

Kompletní výsledky najdete na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 55
16. 5. 2011 20:27
0 0
No já to mám přesně jak CheRulez, už JSEM nic psát nechtěl jen snad že nevěřícně zírám a čtu tady ty šílenosti co tu píšete a připadám si jak z jiné planety ....NEBO MINIMÁLNĚ Z JINÉHO STÁTU...vás všechny bych chtěl potkat v tom kotli co fandil na Dojčlandu, ale i jinde "nádherné chvilky" Jenže já si myslím, že vy jste jen velcí teoretici od PC a pořádnou soutěž ste vyděli tak na sport5, protože jinak by vám z klávesnice nemohly vylízt takový sr..ky.
16. 5. 2011 20:40
0 0
CheRulez: no PSA,no rally smajlíksmajlík
17. 5. 2011 00:19
0 0
cherulez .)) treba udelal peugeota 207 s2000 se kterym se kopecky vubec ucil ridit s2000 .)))
marek...ty proste nepreneses pres srdce, ze mi dokazeme fandit i jinym nez automaticky cechovi. to je fakt ulet. co jsem tahas ze jsi byl na v nemecku na wrc.
taky jsem my ostatni nepiseseme, kde jsme vsude byli na wrc, irc a narodnich sampionatech...nemame to za potrebi. mozna ty by jsi toho mel objet vice, aby se ti taky otevrel obzor. to co tady pisete s che...pomalu hranici s nesnasenlivosti ostatnich pilotu jine narodnosti na jinych vozech. prober te sesmajlík je videt ze tu vasi fanaticnost s vama moc lidi nezdili... nejhorsi, je ze mi uznavame kvality naseho pilota ale i ostatnich a vy rezolutne jak vymyty nemuzete pochvalit vykon ostatnich.
17. 5. 2011 00:23
0 0
PSA udelalo peugeota, ktery si koupili vojtesi, od maxi kitu a 206 wrc, treba udelalo 206wrc 207S2K s kterou jezdil kresta, petak a jine vozy od kitu po wrc ktera uvili i nasi jezdci. takze CHE...to je od tebe velke faux pas.
17. 5. 2011 07:41
0 0
meca: Já myslím, že tady už žádné tvé argumenty nepomohou. Zlatý Jan1000, z něj alespoň nečiší nenávist a bere ten svůj modrooválný fanatismus s humorem. smajlík
17. 5. 2011 07:49
0 0
meca:Je až neuvěřitelný jak ty převrátíš všechno co člověk napíše k obrazu svému. Já sem rád za každého dobrého jezdce i auto ve startovce a nikdy bych nepřál nikomu nic zlého, ale někomu fandit to už je jiný level.Nejsi ani schopný pochopit, že sem netahám německo"jako že sem tam byl" ale pro tu skvělou atmosféru"mimochodem místní hlasatel tam vyhlásil české fans za nejlepší rally fanoušky na světě" ovšem moc by mě zajímalo kde si ty byl na IRC samo. krom Barumky.A za další já jezdím po rally víc jak dvacet let.Byl sem téměř na všech soutěžích MS v evropě a to pravidelně samo čechy,Slov,Maď.Přiznávám Na IRC sem nebyl jen Barum. A ta poslední věta to je vrchol tvojich dedukčních výplodů,rád pochválím výborný výkon jakéhokoli jezdce i z nižších tříd který není tak vidět, u tebe zatím jen poklona před tím nejvýraznějším a nejvíc trčícím z řady, řekni mi jaký se ti ještě líbí mladý jezdec který má progres "tvoje slova" ale není to hned tovární jezdec...myslím prd co?
17. 5. 2011 11:54
0 0
chorda... prosim?, asi si precti o cem to tu vubec je .)smajlík navic se tady o fordu nikdo nezminuje! pochopil jsi o jaky jde fanatismus v teto diskusi? jen o ten, ze se tu par lidi divi jak blazen, ze je nekdo jiny ochotny fandit necechovi na jinem aute nez je skoda.) no nic...mej se, smej sesmajlík priste az se budes chtit do neceho zapojit..tak aspon precti vsechny komentare.papa
17. 5. 2011 11:56
0 0
marku marku...tady ale nikoho nezajima kde jsi vsude byl...nema to nic spolecneho s tim, ze nekdo jiny nefandi automaticky kopeckemu .)) a ty se tomu stale divis
17. 5. 2011 12:41
0 0
Už toho nechme, je to furt to samé dokola.
17. 5. 2011 13:44
0 0
meca: No já myslím, že spíše ty nečteš příliš pozorně. marek.du a jiní tu píší o své nenávisti k PSA apod., ty na to reaguješ tím, co například PSA udělal. Já s tím souhlasím a píši, že směrem k některým lidem nemají asi tvé argumenty žádný smysl a že tito lidé nenávidí některé tzv. "nečeské" věci více, než např. jan1000 nemá rád vše "nefordovské". Takže si myslím, že jsem dobře pochopil o jaký fanatismus tu jde a kdyby jsi to četl pozorně, tak by jsi pochopil, že já stojím na straně protifanatické fronty (mj. buzekpar to po mém prvním příspěvku pochopil) Nic ve zlém.smajlík
17. 5. 2011 13:55
0 0
Chorda: Panebože chlape víš co je to fanatismus? Šetři tak silné slova než mě fakt nasereš! A ukaž mi jedinou větu přímo o nenávisti k PSA ode mě ty mistře zveličování a překrucování fakt.
17. 5. 2011 14:07
0 0
marek.du: Sorry, použil jsem výraz marek.du a jiní, nebuď prosím vztahovačný. "tak ta stáj je pro mě nepřítel i kdyby za ně jezdila Matka Tereza" - není-li toto fanatismus, tak nevím. Uznávám, že ta věta není od tebe, ale od CheRulez, ale o kousek dál píšeš "No já to mám přesně jak CheRulez, ", tak nevím, co si mám asi myslet. A to je to co, jsem psal ve svém prvním přispěvku sem, já fandím lidem a ne stájím, o zemích nemluvě. Načež jsem se dozvěděl, že tu "zírám a čtu tady ty šílenosti co tu píšete a připadám si jak z jiné planety .." Pokud máš ty právo psát, že píšu šílenosti, pak mám já jistě právo psát, že některé zde publikované názore (tvé nevyjímaje) zavání fanatismem. Myslím, že obě slova jsou přibližně stejně "silná", takže jestli tě to "nasere", tak mně může minimálně stejně nasrat, když o mně někdo říká, že píšu šílenosti, které snad nejsou z této planety. smajlík
17. 5. 2011 15:54
0 0
Jenže já šílenost myslím to co tu píšeš ty....opačný názor=fanatismus....to přece není pravda.
17. 5. 2011 20:35
0 0
Tak jsem pro změnu fanatiksmajlíksmajlík.To chorda: pokud mému týmu, kterému fandím minimálně 25 let v časech dobrých i zlých někdo vyhrožuje likvidací, tak je to můj nepřítel - to je přirozená reakce a ne fanatismus(lidumil jako ty by asi Quesnellovi poslal ještě děkovný dopis). A dále jsem si našel pod staršími články reakce největších mravokárců tady. Od mecy jsem našel zatím jen dobré věci, taky jsem mu napsal, že proti němu nic nemám, jen je prostě demagog a vše co jsme tu s markem.du napsali se snaží překrucovat. Regular John všude souhlasí s Quesnellem a společně s buzekpar se neustále trefují do čechů jak jsou zaslepení, nepřejícní atd. atd. A nakonec Gill onehdá horlivě hájil týmovou režii Peugeotu a předpovídal Škodovce, že až bude mít možnost použije jí taky. Stále čekám a pořád nicsmajlík. Takže já jsem prakticky fanatik a nácek a tito tři borci jsou nezaujatí, nestranní fanoušci co fandí jen posádkám a značky pro ně nic neznamenají.
17. 5. 2011 21:08
0 0
CheRulez:smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!