Junior Sport Talent: Na Kopné nebylo posvícení

Při Rallysprintu Kopná se podruhé v sezoně prezentovali jezdci projektu Junior Sport Talent.

Při Rallysprintu Kopná se podruhé v sezoně prezentovali jezdci projektu Junior Sport Talent. Miroslav Jakeš cíl nespatřil, Vladimír Mandík obsadil ve třídě 11 třetí příčku. Nový muž JST Robert Adolf obsadil patnáctou příčku.

Po výtečném vystoupení na Rally Lužické hory byli před startem Miroslav Jakeš se spolujezdcem Petrem Grossem pasováni do role největších favoritů. Navíc valašský mladík startoval na Kopné už potřetí, z loňského roku obhajoval šestou příčku absolutní klasifikace. Neznalost trati nebyla tentokrát handicapem. Mitsubishi Lancer Evo IX, připravované v dílnách Kresta Racing, bylo po úvodním měřeném testu klasifikováno na šestém místě, zároveň figurovalo v čele třídy 3. Bohužel za cílem RZ1 musela dvojice Jakeš – Gross odstoupit…

„Kopná patří k vrcholům rallysprintové sezony, nabízí výtečné tratě. Harmonogram doznal proti loňskému roku jen drobných změn, opět se závodilo na náročných testech Kameňák a Kopná, které pro mě nebyly úplně neznámé. Proto jsme chtěli začít v dobrém tempu, neboť jsme si uvědomovali, že místní jezdci budou velmi rychlí a to se také potvrdilo. Přesto čas v cíli první vložky byl slibný. Bohužel propadlý spojkový pedál od poloviny erzety signalizoval určitý problém. To se také potvrdilo a ze stopky jsme už neodjeli. Byla to obrovská škoda, ale technické problémy prostě k soutěžím patří. Je škoda, že jsme vyšli bodově naprázdno už v druhém závodě sezony, teď se musíme koncentrovat na další podniky sprintového šampionátu,“ okomentoval start na Kopné Miroslav Jakeš.

Nejvýše postavenou dvojicí JST byli na Kopné Robert Adolf s Michalem Večerkou. Na tratích se pravidelně pohybovali kolem patnáctky nejrychlejších, absolutně skončili patnáctí, osmí ve třídě 3.

Vladimír Mandík (soutěžící Semerád Rally Team) se opět představil v tradiční dieselové fabii. Společně s mámou Michaelou se protrápili až do cíle, výsledkem byla třetí příčka ve třídě 11. Nad jejich síly byli bratři Bočkové a vyškovský Harásek. „V rámci přípravy vozu jsme se snažili odstranit problémy s elektrikou, které se objevily už v Lužických horách. Vyměnili jsme některé komponenty a doufali, že vůz bude podávat optimální výkon. Při zkouškách v normálním provozu nic nenasvědčovalo pokračování problémů.

Bohužel už na trati úvodního Kameňáku se motor fabie opět poroučel do nouzového režimu a na Bočka jsme ztratili. Kopnou se sice podařilo vyhrát, ale na Rakové jsme za Bočkem opět zaostali. Definitivně jsme přišli o možnost bojovat o čelo třídy v RZ4 Hvozdná. Do cíle jsme dojeli v pomalém tempu v nouzovém režimu, Boček nás na vložce dokonce předjel. Tím bylo dáno vše. Vítězství v druhém průjezdu Kopné a na Rakové už bylo jen slabou náplastí na smolný průběh závodu. Do Krkonoš nás tak čeká spousta práce. Musíme problém s elektrikou najít a stoprocentně vyřešit,“ zhodnotil slušovický start dvacetiletý jezdec.

„Po hodech v Lužických horách, přišel na Kopné relativní půst. Na absolutní body dosáhl jen Robert Adolf. Miroslav Jakeš odpadl hned po prvním testu, Vladimír Mandík více bojoval s technikou než se záludnostmi náročné trati v okolí Slušovic. Ale komplikace k rallysportu patří a věřím, že smůla z Kopné se nebude v dalších podnicích opakovat. Posádky čeká další start v Krkonoších," zhodnotil zástupce sdružení JST Ing. Bohdan Havlík.

Více informací k projektu JST najdete na internetových stránkách www.juniortalent.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!