Ford testoval v Řecku

Ford Abu Dhabi WRT testoval v řecké oblasti Ziria před Rallye Acropolis 2011, která Ford čeká v polovině června.

Ford Abu Dhabi WRT testoval v řecké oblasti Ziria před Rallye Acropolis 2011, která Ford čeká v polovině června. Britský tým zkoušel své Fiesty RS WRC na trati dlouhé 5,5 kilometru celé 4 dny. Zaměřili se na nastavení podvozku, především zavěšení v závislosti na nové tvrdší směsi pneumatik Michelin.


Foto: acropolisrally.gr

"Stále více se s Fiestou seznamuji a poznávám její přesné reakce v různých situacích. To je normální. Čím více kilometrů najedete, tím jistěji se za volantem cítíte," řekl Mikko Hirvonen na dotaz, jak je po 5 závodech s Fiestou sehraný. Jaké vidí Fin rozdíly mezi loňskými a současnými WRC? "Auta jsou zcela odlišná. Motor je jiný, vozy jsou kratší a širší než dříve, což tvoří vůz hbitějším. Pravdou je, že tyto vozy mohou být rychlejší než předchozí generace snad na jakémkoliv povrchu."


Foto: acropolisrally.gr

Mikko Hirvonen se vyjádřil i k samotné řecké soutěži a jak se na letošní ročník těší. "Acropolis je jednou z legend. Je dobře že se vrátila do kalendáře. Čekám, že jako každý rok to bude těžké pro vozy i pneumatiky. Musíme být opravdu opatrní k pneumatikám. To jsou naše největší obavy, aby… …přežily Řecko."

Na konci května se účastníci MS představí v Argentině, poté ale právě zavítají na horkou půdu na jih Evropy.

Komentářů celkem: 2
20. 5. 2011 09:12
0 0
Zajímavé. Opravil bych to I/Y v předposledním slově poslední odpovědi Mikka.smajlík
20. 5. 2011 13:48
0 0
Opraveno.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!