Karel Porsch - eWRC.cz
24. 5. 2011 10:42 − 2613× − 0

Rautenbach stále na vítězné vlně

I třetí soutěž afrického šampionátu, Zambia International Rally, probíhala podle zavedených pořádků.

Africký mistr z roku 2007 a ex-pilot juniorky Citroenu, Conrad Rautenbach, letos kombinuje kontinentální mistrovství s šampionátem v Jihoafrické republice a na obou frontách se mu velmi daří. V JAR ze třech startů vytěžil dva triumfy a vévodí průběžnému hodnocení s náskokem sedmnácti bodů. V kontinentálním zápolení je jeho úspěšnost ještě o stupeň lepší, když oba úvodní podniky s přehledem vyhrál a nic na tom nemělo změnit ani třetí zastavení kalendáře, Zambia International Rally.

Rautenbach v tradiční Fiestě S2000, navigovaný Nicolasem Klingerem, vyrazil za třetím skalpem svých soupeřů bez váhání a už po úvodní superspeciálce se usadil v čele. V sobotní etapě ho pak marně naháněli jak úřadující mistr Whyte, tak místní borec Muna Singh, který sice držel ztrátu pod jednou minutou, ale v sedmé RZ doslova uškvařil motor jeho Subaru a musel vzdát. To už nepokračoval ani další z pravidelných účastníků, reprezentant Rwandy Giancarlo Davite. Na vině byla v jeho případě převodovka. Z boje o vítězství vypadl i domácí Mohammed Essa, 21-letý talent, který spoustu času poztrácel dvěma defekty v RZ2 a RZ4.


Foto: www.africanrallychampionship.com

Rautenbach tak už mohl v druhé etapě pouze kontolovat vybudovaný náskok. Ten i přesto stále narůstal, nakonec se zastavil na hodnotě třech minut a deseti vteřin. Pro druhé místo si nikým neohrožován dojel James Whyte a třetí pozici nakonec urval Mohammed Essa, trápený po celou soutěž obtížemi technického rázu a defekty. Jeho ztráta na Rautenbacha už překonala dokonce hranici deseti minut. Čtvrt hodiny ztratil na vítěze čtvrtý v pořadí, domácí jezdec Paul Monge se Subaru.

Rautenbach tak i nadále vévodí se stoprocentním skóre tabulce afrického mistrovství a je na nejlepší cestě zopakovat triumf z roku 2007. Jak se zdá, jedinou komplikací tak bude termínová kolize červencové Uganda Rally a Volkswagen Rally, započítávané do mistrovství JAR. Přednost má totiž kvalitněji obsazená Volkswagen Rally.

Na plný bodový zisk z Ugandy pak spoléhá především James Whyte, který by rád Rautenbachovu absenci využil k návratu do boje o konečný triumf. Ještě předtím však oba soupeře čeká čtvrtá soutěž ARC, kterou je slavná Safari Rally v termínu od 17. do 19. června.

Kompletní závěrečné výsledky Zambia Rally si můžete prohlédnout na ewrc-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!