Josef Peták se do Krumlova těší, ale…

Příbramský soutěžák Josef Peták se do Českého Krumlova těší, je to jedna z jeho nejoblíbenějších soutěží, ale…

Josef Peták s Alenou Benešovou na jihu Čech právě začínají seznamovací jízdy před nadcházející Rallye Český Krumlov, která je třetím pokračováním seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Zkušený soutěžní jezdec už ani nepočítá po kolikáté se na start této soutěže postaví, ale v minulosti na ní zažil mnoho úspěchů, včetně pocitu pódiového umístění, kdy s Renaultem Clio S1600 dokázal v roce 2007 dojet na celkovém třetím místě. V Českém Krumlově je tedy na co navazovat, a proto se Josef Peták na tuto náročnou soutěž velmi těší. Jak jsme ale zjistili při rozhovoru s ním, tak pocity před startem jsou spíše smíšené. Více nám už prozradí samotný jezdec. “Minulý týden jsme z Francie přivezli úplně nový motor, který kluci do auta namontovali a jeli jsme testovat. Po deseti kilometrech ale z auta vyletěla ojnice…Hned v sobotu jsem tedy rychle vezl motor zpět do Francie. Mechanici museli zase zpět do auta namontovat starý motor. Jsem z toho zklamaný, protože tenhle motor už má hodně najeto a nemá správný výkon,” popisuje problémy s technikou krátce před startem Rallye Český Krumlov Josef Peták.

I tak ale do Českého Krumlova a Českých Budějovic, kde je centrum soutěže, servisní parkoviště a divácká rychlostní zkouška, odjede Hroch Rally Team v plné sestavě a bude se pokoušet maximálně uspět. Výhodou v Krumlově budou zkušenosti posádky, což je na takto náročné soutěži vždy znát. “Rallye Český Krumlov má jedny z nejhezčích vložek u nás. Bohužel už se stává pravidlem, že náročné rychlostní zkoušky ještě ztíží počasí, protože v pátek tady skoro pokaždé prší. Například loni byl noční průjezd rychlostní zkouškou Kohout v průtrži mračen, a pak v mlze asi nejtěžší erzetou, kterou jsme loni vůbec jeli. Všude bylo vytaháno spousta bláta, pršelo, a cestou mi ještě rampou posvítil do očí Vojta Štajf, který ležel v příkopu. Asi pět kilometrů jsem pak skoro nic neviděl…Letos předpověď na pátek taky nevypadá moc dobře a vypadá to, že se dešti nevyhneme,” předpovídá Josef Peták, který se svou spolujezdkyní Alenou Benešovou a Peugeotem 207 S2000 Hroch Rally Teamu odstartují v pátek 27. května krátce po šestnácté hodině do první rychlostní zkoušky Rallye Český Krumlov. Celkem jich na ně čeká dvanáct o celkové délce 186 kilometrů.

Komentářů celkem: 8
25. 5. 2011 14:491
0 0
To je mi u Pepíka líto ale frantíci na soukromníky nehledí a u Kronosu by se to nastalo,Pepíkovi přeju co nejlepší výsledek!!!smajlíksmajlík
25. 5. 2011 15:142
0 0
Tak je vidět,že Frantíci umějí ten motor postavit smajlík jinak Pepovi držím palce i se starýmsmajlík
25. 5. 2011 16:103
0 0
Stát se to může, ale Frantíci měli obratem poslat na vlastní náklady motor jinej ihned jak se to zjistilo. Takhle musí předpokládám na vlastní náklady cestu opakovat a ještě dávat starej motor. To je škoda.
25. 5. 2011 16:434
0 0
Netvrdil bych, že by se to u Kronosu nestalo, ale divím se, že při ceně motoru si Frantík sám nezajistí expres dopravu a výměnu kus za kus.

Na Pepíka se na Krumlově těším a posádce držím palce!
25. 5. 2011 17:115
0 0
Frantíci postavili výkoný motor na jednu soutěž a Peták dostal novější verzi na deset kilometrů smajlík
25. 5. 2011 17:186
0 0
Sakra, jak to budou dělat na Krumlovských RZ? To dojede jen speciálku a Přídolí smajlík
25. 5. 2011 23:007
0 0
Pepíno to nějak zvládne,určitě ho uvidíme v sobotu v Krumlově na rampě... Speeder:Přídolí se jede v sobotusmajlík
25. 5. 2011 23:308
0 0
cirkusak: Ano, vim. Narážel jsem na to, že motor vydrží jen 10km, do čehož se vejde jen speciálka a Přídolí smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!