Zlato na Kopné a hurá do Krumlova

Konečně v novém designu a s oběma vozy vyrazil Ascot MB Motorsport na Kopnou, kde se Petru Pelechovi náramně dařilo.

Konečně v novém designu a s oběma vozy vyrazil Ascot MB Motorsport na Kopnou, kde se Petru Pelechovi náramně dařilo. Teď se již ale plně soustředí na start v Českém Krumlově.

Ascot MB Motorsport přivezl na druhý sprintový podnik již obě týmové Hondy oděné do nových barev hlavního partnera – nealko piva Fríí. Jak říká Petr Pelech: „Větší láhve se na naše auto již nevejdou.“ Druhé týmové auto tentokráte nepilotoval bratr Pavel, ale Ondřej Blaťák. Pavel si stále léčí pochroumanou ruku, v Krkonoších by již ale chybět neměl.

Pro Petra je Kopná jeden z nejoblíbenějších závodů, protože dává přednost technickým tratím před letišti na širokém asfaltu. A bylo to vidět i na výsledcích. Po prvním servisu měla posádka Pelech – Zimolka náskok 20 vteřin na druhého Oldřicha Hrubého. Zbytek závodu tedy mohla dvojice absolvovat v relativní pohodě. Krize ale přišla v poslední zatáčce závodu: „Poslední L9 jsme jeli trochu smykem, málem jsme smetli fotobuňku i pařez a přišlo nám to zábavné, až později nám došlo, že jsme kromě fotobuňky málem odvezli i komisaře (nevím proč sedí na kraji silnice, ale seděl tam) – konec erzety je na našem facebooku,“ komentuje Petr.


Foto: Jiří Zapletal

Ondřej musel přímo v RZ měnit defekt a přišel tak o možnost bojovat o slušný výsledek. „Když už mluvíme o třídě 9, musím se fakt sklonit před Adamem Koblihou – průběžně jsme se dívali i na časy této třídy a to, co dokáže s malou Hondou je fakt neuvěřitelné,“ klaní se konkurenci Petr a pokračuje: „Každopádně děkuju moc mechanikům, Kopná je určitě nejnáročnější sprint z pohledu techniky a obě naše auta dojela bez nejmenšího problému. Je to super, mít ve spolku takové borce mechaniky. A díky Fríí za podporu a hlavně díky fanouškům, kterých tentokrát za námi dorazilo moc. To jsme fakt rádi!“

Dalším startem bude pro Petra a Hondu Civic Type-R Rally Český Krumlov. Složení posádky bude trochu netradiční. Na místo spolujezdce tentokráte usedne bratr Pavel. Jak to rodinné posádce na jihu Čech půjde, uvidíme již o tomto víkendu při dalším z výletů do velkého mistráku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!