V Krumlově zatím klid před bouří

Ten titulek platí doslova, protože finální přípravy, seznamovací jízdy a vše kolem probíhá na Rallye Český Krumlov v naprostém pořádku.

Ten titulek platí doslova, protože finální přípravy, seznamovací jízdy a vše kolem probíhá na Rallye Český Krumlov v naprostém pořádku. 28 hodin před startem je klid. Ale zítra? Otázka pro jezdec, pořadatele, diváky i meteorology.

V současné  době  jsou  už  všechny  soutěžní  trasy  vyznačeny  a  připraveny,  finální  detaily  doladí  vedoucí  RZ  a  jejich  traťoví  komisaři  až  těsně  před  uzavřením,  to  znamená  hodinu  před  průjezdem  prvního vozidla.

Z původně  přihlášených  posádek  se  pro  mistrovství  republiky  omluvily  tři.  Se  startovním  číslem  28  neuvidíme  Lubomíra  Minaříka  s Janem  Ryšánkem  v Renaultu  Clio  R3,  stejně  tak  Petra  Kačírka  a  Jaroslava Jugase v subaru, které mělo dostat číslo 34 a konečně nepřijedou ani Ondřej Bisaha a Daniel  Janalík  s Hondou  Civic  VTi  s číslem  58.  Startovní  listina  soutěže  historiků  je  proti  předpokladům  ochuzena o čtyři omluvené posádky, všechny se škodovkami.

Podle  informací  tajemníka  soutěže  Jiřího  Venuše  si  první  itinerář  k seznamovacím  jízdám  vyzvedli  domácí Jiří Sojka a Jaroslava Roučková, za nimi pak všichni ostatní S výjimkou Oleksije Tamrazova  a ani  nepřijeli.  Totéž  platí  o  posádce  historické  Škody  1000  MB  Milana  Liška  a  Petra  Lucáka.  Rally  Legendy odstartují v plném počtu.

Pohled do meteorologických předpovědí říká, že zítra by mělo přes den pršet. Už ne asi večer přímo na závody, ale silně promáčené tratě určitě nestačí v lesních úsecích vyschnout. Noční průjezdy na vložkách s vytahaným blátem jsou už teď tíživou můrou mnohých jezdců.

Na  průběh  seznamovacích  jízd  zatím  nepřišly  stížnosti  z žádné  strany,  všichni  si  počínají  ukázněně.  Možná  i  proto,  že  jízdní  řád  je  tentokrát  volný  a  každý  si  může  trénovat  kdy  chce  a  jak  chce.  Samozřejmě s omezením na tři průjezdy, což hlídají tři kontrolní body na každém úseku. Vždycky na  startu, uprostřed a na konci se tu podepisují do tréninkových výkazů.

Největší pozornost budí nová erzeta na Lipně. Je hodně těžká a podle některých jezdců bude možná  i  rozhodovat.  Že  by  převzala  roli  Malont?  V každém  případě  bude  pro  všechny  diváky  nesmírně  zajímavá. I proto, že tu jsou připraveny na celou sobotu zajímavé bonusy.

Hodně důležitou roli sehrají i tentokrát týmoví meteorologové. Kdo bude mít v tomto ohledu nejlepší  informace, získá nesporné výhody. Dokonce se dá říci, že mohou i rozhodnout, protože intervaly mezi  servisy, kde je možné přezout, jsou hodně dlouhé. 

V každém případě je už teď jasné, že v Českém Krumlově půjde o hodně a napětí v Jižních Čechách vrcholí. Kdo nepřijede, bude mít čeho litovat.

Komentářů celkem: 3
26. 5. 2011 15:10
0 0
Já lituji už asi měsíc, že nemůžu smajlík
26. 5. 2011 19:34
0 0
WRCko:já taky jsem marod a tak blbě že to budu sledovat jen na PC v online vysledkách smajlíksmajlík
26. 5. 2011 19:41
0 0
benjo117: Když se bohužel nedostaneš na závody a budeš sedět u počátače, mohl by jsi mi posílat průbežný výsledky na mobil? Byl bych ti za to moc vděčný smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!