26. 5. 2011 16:38 − 2487× − 1

Výdej itinerářů ukončen, seznamovací jízdy finišují

Dnes v 10.00 hodin dopoledne byl ukončen výdej itinerářů na ředitelství 39. Rallye Český Krumlov.

Dnes v 10.00 hodin dopoledne byl ukončen výdej itinerářů na ředitelství 39. Rallye Český Krumlov. Soutěžní posádky mají dnes na programu seznamovací jízdy s rychlostními zkouškami soutěže.

Itineráře si vyzvedla valná většina posádek již včera. Dnes dorazili ti, co se do Českého Krumlova dostali později. Vyjma již dříve omluvených posádek si ani dnes nevyzvedli itinerář Oleksii Tamrazov s Ivanem Germanem a jejich Ford Fiesta S2000 tedy na trati českokrumlovské soutěže neuvidíme. Z kategorie historických automobilů nedorazili Milan Liška s Petrem Lucákem, kteří měli startovat se Škodou 1000 MB. Naopak v seznamu přihlášených posádek Rally Legend Show přibyli Kopelent s Vrabcem, kteří představí Škodu 130 L/A, se kterou kdysi závodil František Markvart, který je pravidelným účastníkem Rallye Český Krumlov.

Dnešní den jsou na programu opět seznamovací jízdy. Každá posádka má k dispozici celkem tři průjezdy rychlostní zkouškou, během kterých si zhotoví detailní rozpis. Někteří z pořadatelů již dnes pomáhají s organizací a kontrolou seznamovacích jízd. Z jednoho takového místa, které se nachází na konci rychlostní zkoušky Slavkov, jsme pro Vás připravili nové fotografie. Jindřich Kopecký s Gabrielou Půžovou již loni zavedli u svého kontrolního místa novou tradici. Grilují tu maso, které nabízejí k občerstvení projíždějícím posádkám. „Někteří jsou překvapeni a rádi si od nás grilované maso vezmou, jiní s díky odmítnou. Trénujícím posádkám to tak ušetří spoustu času, protože nemusejí za občerstvením mimo rychlostní zkoušku. Pokud se u nás sejde více posádek, tak mezi sebou často diskutují a panuje zde výborná atmosféra,“ dodává Jindřich Kopecký.

V době mé návštěvy se zde zastavil i Milan Liška, který občerstvení pochválil: „Již několik let provází závěr RZ Slavkov vůně grilujících se steaků. Slečna Gábinka je sympatická a skvělá kuchařka! Rádi se zde vždy zastavíme.“ Zároveň přidává několik slov k samotné soutěži: „Krumlov je pro mě srdeční záležitost. Přestože pocházím z Plzně, tak se cítím jako občan Českého Krumlova a Rallye Český Krumlov je pro mě nejlepší soutěží i v porovnání například s Rallye Monte Carlo.“

Více informací naleznete na internetových stránkách www.rallyekrumlov.cz.

FOTO: Dalibor Benych

Komentářů celkem: 1
26. 5. 2011 16:59
0 0
Taky jsme měli tradici na tréninku Barumky přímo na Pinduli grilovačku, cca 5 let po sobě.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!