Martin Semerád před poslední etapou Rally Argentina

Posádka Semerád Rally teamu nastoupila do druhé etapy v rámci Superrally a během dne se dokázali posunout o čtyři pozice.

Kolo vylomené o kámen ve stopě rychlostní zkoušky znamenalo stop pro první etapu Rally Argentina pro českou posádku Martin Semerád – Michal Ernst. Díky systému Superrally se ale mohli Martin s Michalem vrátit ve druhé etapě zpět do hry o mistrovské body v šampionátu PWRC – mistrovství světa produkčních vozů, které momentálně vedou. Hned po ránu se česká posádka, zatížená penalizací za nedokončené rychlostní zkoušky prvního dne, vrhla do boje s cílem posunout se z desátého místa v PWRC co nejvýše pořadím. „Mechanici večer náš vůz opravili a my můžeme vstoupit znovu do soutěže. Máme před sebou ještě hodně kilometrů a díky tomu, že Argentinská Rally je hodně těžká a zrádná, je tady šance získat nějaké body, které se nám v konečném účtování budou hodit,“ říkal na startu druhé etapy Martin Semerád.


Foto: Greg Roslon

V sobotu bylo na pořadu dne osm rychlostních zkoušek o celkové délce skoro 160 kilometrů a vše bylo tedy otevřené. S problémy se potýkali téměř všichni soupeři Martina Semeráda. Na rozbitých a náročných rychlostních zkouškách jihoamerické rally produkční vozy velmi trpí. Je důležité zvolit správné tempo, které bude jednak dostatečně rychlé, ale vydrží jej technika. „Na dnešní čtvrté rychlostní zkoušce jsem udělal chybu. Měl jsem špatně napsaný brzdný bod a zavadil jsem na výjezdu ze zatáčky levým zadním kolem o břeh vedle cesty. Kolo se částečně vylomilo, ale za rychlostní zkouškou se nám podařilo jej provizorně opravit a mohli jsme jet dál. Naštěstí to byla poslední rychlostní zkouška před servisem, kde se vše opravilo. Po servisu jsme zajeli dvě rychlostní zkoušky bez problémů, ale v následujících jsme měli dva defekty pravého předního kola. Trať je už hodně rozbitá a je vytahané velké množství kamenů, kterým se nedá vyhnout. Je trochu boj o přežití, auto se musí hodně šetřit. Dnes to byl hodně náročný den plný problémů. Jedeme ale dál,“ popisoval průběh druhé etapy Rally Argentina Martin Semerád.


Foto: Greg Roslon

Před Martinem Semerádem a Michalem Ernstem jsou již jen čtyři rychlostní zkoušky, ale jednou z nich je například nejdelší rychlostní zkouška, kterou kdy Martin semerád jel. Test s názvem Aschochinga měří přes 48 kilometrů! Semerádovi s Ernstem momentálně patří šesté místo v PWRC a patnácté místo absolutně. Není ale ještě zdaleka nic rozhodnuto, protože do cíle je ještě daleko a navíc nejbližší posádka soupeřů v PWRC není od Martina Semeráda příliš vzdálena.

Komentářů celkem: 4
29. 5. 2011 11:39
0 0
Cože,nejbližší posádka neni příliš vzdálena?Dyť pátej Fuchs je před Mácou o skoro šest minut...
29. 5. 2011 12:29
0 0
nemysleli tím Guerru který je 24 sekund za nima ??
29. 5. 2011 13:24
0 0
...panove,fakta jsou takova, ze zrovna Orlandini dostal od semise na poslednich dvou sobotnich rz celkem pres 40s na cca 40km, a to jak vime mel semis zrovna na obou defekt a to v predu... ...nerad sem do diskuzi neco pisu, jelikoz jsou lepsi veci nez resit --------, ale kdyz vidim tyhle "srdcare", tak musim...
29. 5. 2011 14:48
0 0
...panove, tak omluva, mi trochu ujely holinky, orlandini neboduje do pwrc, ale kocka dal autorovi clanku tak trochu zapravdu, ale k memu komentu jeste jednou sry...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!