Václav Pech třetí v Českém Krumlově

Letošní Rallye Český Krumlov byla nejdeštivější soutěží za poslední roky.

Letošní Rallye Český Krumlov byla nejdeštivější soutěží za poslední roky. Prakticky od prvních kilometrů až do sobotního večera se na trať rychlostních zkoušek snášel intenzivní déšť, který přicházel z jihu od Alp a mířil přes Krumlov na východ. Komplikaci to znamenalo jak pro týmy mechaniků, diváky kolem rychlostních zkoušek, ale hlavně pro soutěžní posádky. Již tak náročná a technická trať Rallye Český Krumlov se v hustém dešti stávala ještě těžší a zrádnější.

Jednou z favorizovaných posádek při této rallye byla i posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem. Jejich modrožluté Mitsubishi Lancer EVO IX hned na úvodní rychlostní zkoušce v Českých Budějovicích před zraky tisíců diváků zajelo třetí čas za speciály S2000, a tuto pozici už neopustilo do konce soutěže. „Jeli jsme už hodně soutěží v dešti, ale to co jsme zažili teď v Krumlově nás bude asi chvíli budit ze snu. Všude stálo velké množství vody, tvořily se dlouhé kaluže a bylo vytahané velké množství bláta. Druhé průjezdy rychlostními zkouškami už byly mnohdy spíš šotolinovou soutěží a jelo se ze smyku do smyku. Od začátku jsme měli jasnou volbu pneumatik a používali jsme stále speciální druh do deště. I tak jsme ale zažili několik horkých chvilek, kdy ve vysoké rychlosti auto „zaplavalo“ po vodě. Naštěstí pro nás jsme to vždy ustáli a do cíle dojeli na třetím místě. Naši soupeři s vozy S2000 byli tentokrát rychlejší, a my jsme za těchto podmínek neměli na to s nimi bojovat o vítězství,“ přiznává Václav Pech jun.. „Chvíle napětí na trati však vyvážilo tradiční vyhlášení výsledků v Jelení zahradě pod krumlovským zámkem. Neopakovatelná atmosféra a davy fanoušků na cílové rampě jsou tou nejlepší odměnou každého závodníka,“ dodává Václav Pech jun., který společně s Petrem Uhlem dojel na celkovém třetím místě.

Další soutěží EuroOil teamu bude již za dva týdny jihomoravská Rallye Hustopeče, která je známa rychlostními zkouškami vedoucími vinicemi. Václav Pech jun. s Petrem Uhlem zde loni zvítězili, a o celkový triumf budou chtít na jihu Moravy bojovat jistě znovu.

Komentářů celkem: 3
30. 5. 2011 12:17
0 0
Tak doufám že do hustopečí už bude kompletní R4 kit smajlík
30. 5. 2011 12:34
0 0
V Hustopecich to sedi Mitsubishi mnohem vic.. Taky tam zrejme pojede i Kopecky, takze to bude paradni soutez. Loni pro nas divaky ale na zdechnuti v tom vedru smajlík
30. 5. 2011 14:13
0 0
Uznání všem, kteří tuto náročnou soutěž zvládli!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!