Honza Černý veze z propršeného Krumlova zlato

Jan Černý s Pavlem Kohoutem byli v Českém Krumlově nejrychlejším vozem s pohonem jedné nápravy.

39. Rallye Český Krumlov rozhodně nebyla procházkou růžovou zahradou a už vůbec ne pro posádky s vozy, které mají poháněné jen dvě kola. Prakticky od prvních metrů soutěže se na čelní skla soutěžních vozů a diváky kolem trati snášely provazy vody, které proměnily některé úseky rychlostních zkoušek ve vodní kanály, či bahenní lázně. Těmto extrémně náročným podmínkách se vydala vzdorovat posádka ve složení Jan Černý se svým stálým spolujezdcem Pavlem Kohoutem. Partnerem jim už letos potřetí byla Škoda Fabia R2 z dílen Impromat Motorsport.

Jan Černý do soutěže nastoupil po právě vyležené viróze a první etapa nebyla přesně podle jeho gusta. „Snad jako jediná posádka jsme v pátek na první sekci zvolili špatné pneumatiky. Očekávali jsme, že déšť bude ustávat a zvolili intermedia, což byla jednoznačně chybná volba. Na trati bylo velké množství vody a bláta a naše auto se sotva klouzalo dopředu. Hned na druhé rychlostní zkoušce jsme v několika místech chytli velký aquaplaning a celkově jsme od našich soupeřů hodně dostali. Na třetí RZ, kterou byl test s názvem Ján, jsme navíc v jednom zrádném místě, kde měl problémy třeba i Roman Kresta, vycestovali hodně daleko z trati a měli jsme velké štěstí, že jsme nic netrefili. Trvalo nám ale docela dlouho, než jsme se z promáčené louky dostali zpět na trať,“ popisuje trnitý nebo spíše hodně mokrý úvod soutěže Jan Černý.

Škoda Fabia R2 během celé rally fungovala bez problémů, a tak se mohla posádka Jan Černý – Pavel Kohout posunovat pořadím výše a výše. Hlavně ve druhé etapě, která byla neméně náročná a stejně zmoklá jako ta první, se Honza Černý s Pavlem Kohoutem vybičovali k parádnímu výkonu, kdy s dvoukolkou zajížděli časy, nad kterými jejich soupeři s mnohem silnějšími vozy, a hlavně s vozy s pohonem čtyř kol, nechápavě kroutili hlavou. Tři časy mezi deseti absolutně nejrychlejšími mluví jasně. „V sobotu už to bylo všechno dobré. Já jsem se rychle dostal do tempa a hlavně dlouhé Malonty mi vyhovovaly. Na mokru jsme jeli co to šlo. Měli jsme již správné pneumatiky a bavili jsme se krásným soubojem s legendou českých rally-Emilem Trinerem. Ten jel také s dvoukolkou a ukazoval, že nic nezapomněl ze svého umění. Musím ho ocenit, protože skutečně předvedl perfektní výkon a mezi rychlostními zkouškami s ním byla velká zábava. O to víc mě těší, že se nám nakonec podařilo ho předstihnout a z vítězství ve dvoukolkách jsme se v Krumlově radovali my,“ říká šťastný Honza Černý.

Souboj o zlato ve dvoukolkách se skvělým Emilem Trinerem byl skutečně ozdobou Rallye Český Krumlov a zvedal tep nejen samotným posádkám, ale i přihlížejícím tisícovkám zmoklých diváků. Jan Černý s Pavlem Kohoutem se tedy nakonec mohli radovat z prvního místa mezi vozy s jednou poháněnou nápravou, které nakonec uhájili s náskokem pouhých 8,6 vteřiny. To, že byli nejrychlejší posádkou ve třídě šest, a na nejbližšího soupeře měli náskok více než minutu a půl, není třeba zdůrazňovat. Za povšimnutí stojí jejich celkové desáté místo absolutně, což je za daných podmínek ocenění hodný výsledek.

Na propršené Rallye Český Krumlov bude tedy nejspíš posádka Jan Černý – Pavel Kohout vzpomínat dobře. Už za čtrnáct dní se mladíci posadí do kabiny soutěžního vozu znovu a to při jihomoravské Rally Hustopeče, která bývá naopak známa extrémním horkem. Uvidíme, jestli posádce Černý – Kohout bude po krumlovské sprše svědčit i jihomoravská sauna.

Další informace o posádce Jan Černý – Pavel Kohout se dozvíte na internetových stránkách www.jan-cerny.com nebo na facebooku (facebook.com/jancernyrally).

Komentářů celkem: 1
Ifo
1. 6. 2011 10:23
0 0
Pěkná jízda. Onboard na Mediasportu je fakt pěkný. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!