1. 6. 2011 10:07 − 2512× − 8

Startovní listině Agrotec Mogul rally nechybí kvalita

V rychlém sledu po Rally Český Krumlov se kolotoč Mediasport MMČR 2011 přesouvá na Moravu.

V rychlém sledu po Rally Český Krumlov se kolotoč Mediasport MMČR 2011 přesouvá na Moravu. Ve dnech 10. – 11. června bude při AGROTEC MOGUL rally Hustopeče soupeřit o body do českého šampionátu více než padesátka posádek.

Pořadatelé AGROTEC MOGUL rally Hustopeče si mohou částečně oddechnout. Určitě se nebude opakovat kvantitativní mizérie z loňského ročníku, pořadatelům dorazilo 54 přihlášek. Navíc letošní ročník bude okořeněn startem nejužší domácí špičky.

V předběžném seznamu přihlášených posádek figuruje šest speciálů, v našich podmínkách, nejvýkonnější třídy 2. Čtyři vozy specifikace Super 2000 a dva Lancery R4. Adepty na nejpřednější příčky bude nutné hledat právě v této kategorii. Čtyři čelní jezdci průběžného pořadí MMČR – Roman Kresta, Pavel Valoušek, Jan Kopecký a obhájce loňského prvenství Václav Pech – jsou zárukou výtečné podívané a doufejme, i co nejvyrovnanější bitvy o prvenství. Bez šancí nebude ani další „er-čtyřka“ Jaroslava Orsáka, tento výčet doplňuje Peugeot 207 Super 2000 Slováka Lukáše Lapdavského.

Tradičně nejobsazenější kategorií bude třída 3. Ve osmnáctičlenné směsici mitsubishi a subaru nechybí nikdo z adeptů na příčky v první desítce. Subaru povedou Vojtěch Štajf, Daniel Běhálek či Jan Šlehofer, barvy Mitsubishi budou hájit Václav Arazim, Jan Votava, Martin Bujáček či Martin Vlček.

Mezi dvoukolkami budou chtít navázat na letošní úspěšné výkony vozů Škoda Fabia R2 jezdci Jan Černý a Dušan Kouřil, situaci se jim bude snažit znepříjemnit Václav Dunovský či „pohárová“ špička Citroën Racing Trophy (Koči, Svačina + Smékal s DS3 R3T) a Clio R3 Cupu (Minařík, Kneifel, J. Trojan).

V reakci na nabídku organizátorů zástupcům „malých tříd“ se na startu hustopečské soutěže objeví minimálně patnáct vozů ve třídách 7 (A5 ), 9 (N2 + R1B) a 10 (N1 + R1A). „Za organizační tým jsme se sestavou přihlášek spokojeni. Podruhé v sezoně si to rozdá kompletní domácí špička ucházející se o mistrovský titul. Přivítat tovární tým Škoda Motorsport je pro každého pořadatele vždy příjemné a věřím, že se to odrazí na zájmu fanoušků kolem tratí hustopečských zkoušek,“ uvedl ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Více informací k AGROTEC rally Hustopeče k soutěži hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně na AGROTEC RALLY v sociální síti facebook.com.

Komentářů celkem: 8
1. 6. 2011 13:48
0 0
Čím to je,že na Hustopečky je vždy tak málo posádek? Pořadatel se snaží malým startovným přilákat posádky slabších tříd,a přesto pouze 54 přihlášek. I když je to o 7 více jak loni,přesto je to o celých 20 méně jak v Krumlově.smajlík
1. 6. 2011 14:21
0 0
Asi to holt není zajímavá soutěž pro posádky, osobně je plně chápu.
1. 6. 2011 15:00
0 0
Neletajicifin: Mohl bys prosím blíže specifikovat? Já to taky nechápu, soutěž je na "pětníku", docela technická, není rozbitá více, než jiné, tak nevím.
1. 6. 2011 15:09
0 0
Také bych prosil o bližší specifikaci. Loni jsem se tam byl podívat osobně a neshledal jsem nic, proč by to měla být pro posádky nezajímavá soutěž. A že ono u nás těch soutěží v MČR je, že.smajlík
3. 6. 2011 14:36
0 0
neletajicifin a jeho klony mají velký mindrák z Moravy, tak proto.
3. 6. 2011 19:26
0 0
Já osobně bych věděl,kdo je konkrétně odpovědný za to, že se sestaví kalendář Mistrovství republiky tak, že jsou soutěže 14 dní po sobě.Už tento fakt je zejména pro pořadatele té druhé soutěže vždy problém,protože ne každá posádka, která schrastí patřičný obolus na start, zvládne třeba v případě závažné poruchy vozu či havárie opravit vůz na další závod,ať už z časových,finančních či jiných důvodů,třeba z nedostupnosti dílů.
Ovšem , že takovou nesmyslnost zvládne Svaz rally i dvakrát po sobě,tedy Valaška-Šumava,Krumlov-Hustopeče,ač k tomu nebyl naprosto žádný relevantní důvod,svědčí o totální neschopnosti toho orgánu k řízení rallysportu u nás.
3. 6. 2011 19:27
0 0
Oprava:Já osobně bych rád věděl...
3. 6. 2011 20:51
0 0
To Z.Vrátníček: Jistě, souhlas, ale to není jen letos, kdy nejsou Hustopeče oblíbené, takže nevím. Asi budu muset souhlasit s Johnem... Slyšel jsem cosi o šotolině, že je jí tam moc, nebo málo, zkrátka jedna paní povídala. Konkrétního nic. Trati jsem si projel, takže vím o co jde a proto jsem myslel, že se něco dovím zde na foru.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!