Bílé Mitsubishi letos poprvé zvítězilo

Na Rallye Posázaví se vydala i posádka M-K motorsportu ve složení Michal Černý – Petr Vilímek s Mitsubishi Lancer Evo IX.

V sobotu se konal v okolí Havlíčkova Brodu druhý podnik Volného poháru ČR v rallye - Rallye Posázaví. Na Vysočinu se vydala i posádka M-K motorsportu ve složení Michal Černý – Petr Vilímek s Mitsubishi Lancer Evo IX. Jejich druhý letošní start dopadl o dost lépe než jejich vystoupení v Hořovicích, kde odstoupily pro poruchu turba. Ale postupně.

Posádka bílého Mitsubishi začala soutěž pěkným druhým místem na první rychlostní zkoušce, na druhé toto umístění zopakovala. Ovšem na třetí erzetě si připsaly až čtvrtý čas, což znamenalo zmenšení náskoku před třetím Šiklem na necelé tři vteřiny. Ztráta na prvního Kalistu činila již necelých osmnáct vteřin.

Hned na začátku druhé sekce spadlo vedení do klína posádce M-K motorsportu, protože Kalistovi vypovědělo na čtvrté rychlostní zkoušce turbo a byl nucen odstoupit. Odstoupení červeného Mitsubishi Evo VI nakoplo do té doby třetího Šikla a čtvrtého Danyse, na páté rychlostní zkoušce se první tři vměstnaly do vteřiny a půl a na šesté dokonce do jedné desetiny vteřiny. Ani to však nezměnilo nic na tom, že po odstoupení Kalisty vedl Michal Černý o vteřinu a půl před Šiklem.

Poslední sekce nezačala pro Černého s Vilímkem vůbec dobře, když na sedmé rychlostní zkoušce ztratily devět vteřin na Šikla a tím i vedení v jeho prospěch. Na další erzetě stáhly  náskok na necelé tři sekundy. Rozhodovalo se tedy až v poslední rychlostní zkoušce, kde měl o šest vteřin navrch Černý, a to mu stačilo k tomu aby vyhrál svou první soutěž ve Volném poháru.

Po dojetí do cíle tak zavládla ve stanu MK Motorsport a po vyhlášení vítězů, kde na Černého s Vilímkem čekala dvojitá sprcha šampaňského mohly začít oslavy. Dalším podnikem kde se představí posádka Michal Černý – Petr Vilímek bude 11. června Rallye Orlické hory. Na stejné soutěži se představí i druhá posádka M-K motorsport ve složení Štěpán Zabloudil – Martin Plocek, která si se svým Subaru odvezla z Havlíčkova Brodu čtvrté místo.  

Komentářů celkem: 2
1. 6. 2011 21:18
0 0
Do tagů bych přidal ještě "Hrubki"... To není jeden překlep.
2. 6. 2011 21:54
0 0
Tiskovky pana Koubka jsou občas hluboký gramatický zážitek smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!