Michelin dodává závodní pneumatiky mistrům

Michelin a u mistři ČR v automobilových soutěžích, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, podepsali smlouvu týkající se spolupráce v roce 2011.

Společnost Michelin a uřadující mistři ČR v automobilových soutěžích, pilot Pavel Valoušek a navigátor Zdeněk Hrůza, podepsali smlouvu týkající se spolupráce v roce 2011. Michelin tak bude obouvat speciál Peugeot 207 S2000 Evolution pneumatikami stejné značky. Pavel Valoušek může počítat se speciálním obutím svého vozu pro asfalt a štěrk, které bylo vyvinuto pro specifické použití v rámci Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally.

Značka Michelin vstoupila do závodů rally v roce 1973. Pneumatiky Michelin vyhrály více než 200 závodů a získaly 38 světových šampionátů (20 v kategorii výrobců a 18 v kategorii jezdců). Snaha neustále vylepšovat kvalitu našich produktů vede společnost Michelin k největším investicím do výzkumu a vývoje mezi všemi výrobci pneumatik. Z čehož nakonec profitují hlavně koneční zákazníci.

„Rally závody vždy byly součástí našeho genetického kódu. Podpora motoristických soutěží našimi produkty na míru, přesně zapadá do naší strategie,“ říká Yves Jezequel, ředitel společnosti Michelin pro Českou republiku. „Jsem přesvědčen o tom, že jsme v České republice nakombinovali nejlepší posádku, prvotřídní produkt a velmi kvalitní závodní vůz. Takže se těším na výsledky, kterých bude tato mladá posádka dosahovat,“ dodává Yves Jezequel.

„Jsem velmi rád, že mohu startovat na profesionálních pneumatikách Michelin,“ komentuje spolupráci Pavel Valoušek. „S touto značkou mám bohaté zkušenosti a vždy mě podržela. I v letošním roce udělám maximum pro to, abych zvítězil a potěšil všechny fanoušky, kteří nám drží palce,“ upřesňuje Pavel Valoušek.

Vášeň Michelinu pro motoristické sporty vychází ze samotné snahy společnosti dokázat, že inovace, spolehlivost a výkon mohou jít ruku v ruce. Cílem Michelinu je zajistit, aby její partneři a zákazníci měli přístup k nejnovějším technologiím a aby závody rallye i nadále poskytovaly společnosti prostor pro prokázání účinnosti pneumatik Michelin v reálných situacích. Etapy tedy slouží jako plnohodnotný způsob pro ověřování použitých technologií. Některé z nich, jsou posléze využity pro výrobu silničních pneumatik pro každodenní použití.

Společnost Michelin, jeden z největších světových výrobců pneumatik, působí ve více než 170 zemích světa. V roce 2011 oslavila 122 let své existence. Ročně vyrobí okolo 150 milionů pneumatik a 10 milionů map a průvodců. V továrnách a pobočkách značky pracuje 112 tisíc zaměstnanců. Výrobní základna Michelinu zahrnuje 72 továren v 19 zemích světa.

-PR Michelin-

Komentářů celkem: 23
2. 6. 2011 18:5821
0 0
Ze by invstovali u Michelinu do vyvoje pneumatiky, ktera by byla urcena zrovna na ceske trate? Noo, tak mala pro motorismus bezvyznamna zeme bude mit svou soutezni pneumatiku, tak to je neco.. smajlík A takovy P.R. kolem Valdy, Peugetu, Michelinu. Z tech clanku se az zda, ze pro Francouze prestava byt prioritou IRC nebo i MS, vse davaji do MMCR smajlík. Ale jinak hezke clanky, aspon se clovek neco dozvi.smajlík
2. 6. 2011 20:5122
0 0
jac: JJ oba víme jak tomu je.
Speeder: Záleží také na tom kde je koupíš takže se klidně může stát že letošní miheliny jsou na 100% stejné jako letošní BFG, je to jen nápis na boku pneumatiky, obě se vyrábějí an stejném místě a vyrábí je stejné lidé a stejné stroje
3. 6. 2011 00:3123
0 0
je tam prostě jen trošku jiná směs, nic víc....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!