3. 6. 2011 07:39 − 2487× − 4

Sosnová nabídne při Rally Bohemia 2011 víkendový program

V letošním roce se tradiční atraktivní paralelní rychlostní zkouška na autodromu v Sosnové odehraje v sobotu 2. července.

V letošním roce se tradiční atraktivní paralelní rychlostní zkouška na autodromu v Sosnové odehraje v sobotu 2. července jako součást první etapy osmatřicátého ročníku Rally Bohemia s pořadovým číslem devět. Divácky oblíbený a přehledný okruh se v repertoáru mladoboleslavské soutěže objevil poprvé v roce 1982, tehdy měl ale do dnešní podoby velmi daleko, o zázemí ani nemluvě. Po téměř třiceti letech přicházejí pořadatelé super erzety s několika zásadními změnami a víkendovým programem pro celou rodinu.

Program v Sosnové bude zahájen v sobotu 2. července od 8:30 hodin dopoledne, kde se v rámci mistrovství České republiky v driftingu představí také třicet nejlepších jezdců z Německa. Program drifterů, pilotů vozů se zadní poháněnou nápravou, bude vrcholit v 16 hodin předáním pohárů pro nejlepší. Jízdy drifterů budou proloženy exhibicemi československých historických závodních vozů. Představí se sportovní vozy let padesátých i formule 3 z let šedesátých, raritou jistě bude i představení jediného vozu splňujícího předpisy Formule 1, jenž byl vyroben v Československu. Všechny vozy si následně bude možné prohlédnout i zblízka při plánované výstavě.

V 18:00 hodin odstartuje paralelní rychlostní zkouška Rally Bohemia. Startovní pořadí se v letošním roce nebude obracet, nejrychlejší posádky pojedou na začátku startovního pole. Po posádkách evropského poháru se představí jezdci s historickými vozy v rámci stále oblíbenější Rally Bohemia Historic Show. Vstupenky na oba dny: sobota – Rally Bohemia, neděle – mistrovství ČR je možné objednávat již dnes na webové adrese www.ticketstream.cz.

Pro děti bude připraveno množství atrakcí včetně skákacích hradů, řada stánků včetně stánků s motoristickou tématikou. Po skončení erzety bude následovat diskotéka s možností ochutnávky piva za zajímavé ceny. Přímo uvnitř areálu autodromu bude zájemcům umožněno přespání ve stanu až do neděle, kdy bude pokračovat mistrovství ČR v driftingu.

Rally Bohemia 2011 startuje 1. července v Mladé Boleslavi. Tradičním generálním partnerem je automobilka Škoda Auto, která vedle poskytnutí reprezentativního zázemí umožní start i svým továrním posádkám s vozy Škoda Fabia S2000. Mezi nepostradatelné partnery patří také město Mladá Boleslav, Česká Lípa a Liberecký kraj.

Komentářů celkem: 4
3. 6. 2011 07:51
0 0
Tak to je spíš pro lidi, které moc rally nezajímá, většina bude někde na RZsmajlík, ale nápad je to dobrej
3. 6. 2011 08:08
0 0
Jinak tady na tom odkazu můžete najít ten vůz splňující paramtery vozu Formule 1 smajlík

http://aerotatra.czweb.org/jine.htm
3. 6. 2011 08:08
0 0
Já osobně jsem chodil na Sosnovou jen když se jela v pátek jako 1 RZ.Vidět všechny posádky a nikam se nehonit. Pokud je začleněna až mezi RZ ,tak radši zvolím jinou RZ. Ale každý má možnost volby. smajlík
3. 6. 2011 10:23
0 0
No jen by jsem pana Koudeku opravil v rámci driftu, to hlavní se odehraje až v neděli. Takže kdo nebude mít aut dost, v neděli po 12:00 začne finále a pak se teprve rozdají poháry. Viz program. Lukas.
http://www.driftchallenge.cz/cs/home/posledni-novinky/196-pipravy-na-teti-kolo-cds-v-plnem-tempu
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!