Posádka Kopecký – Starý dominovala Agrotec Rally Hustopeče

Podruhé v letošní náročné sezoně se posádka továrního týmu Škoda Motorsport představila na domácích tratích.

Podruhé v letošní náročné sezoně se posádka továrního týmu Škoda Motorsport představila na domácích tratích Mezinárodního Mistrovství České republiky a podruhé suverénním vítězstvím dominovala. Kopecký se dostal do vedení po třetí rychlostní zkoušce a do konce soutěže pak již postupně svůj náskok navyšoval. Přestože se tovární posádka účastnila pouze dvou z již odjetých tří soutěží, figuruje celkově na druhém místě hodnocení.

V první rychlostní zkoušce celé soutěže se Kopecký se Starým poprvé a naposledy neumístili mezi prvními třemi. Od té chvíle ale nenechali nikoho na pochybách, kdo je hlavním adeptem na vítězství. Všechny čtyři páteční erzety (52 km) byly nesmiřitelným bojem o desetinky a den končil Kopecký pouhou 1.6 sekundy před druhým Pechem a 5.8 vteřiny před Krestou na další Fabii Super 2000.

Sobotní den nabídnul porci osmi erzet o celkové délce 121 km. Soutěž se jela v okolí jihomoravských vinic a byla charakteristická rychlými pasážemi a ostrým soutěžním tempem, rychlostní průměry přesahovaly 110 km / h. Stejně jako v pátek i v sobotu zde panovalo krásné letní počasí s nulovým rizikem deště. Po celý den Kopecký stabilně zvyšoval náskok a díky sobotním pěti dílčím vítězstvím v rychlostních zkouškách (celkově v sedmi) na konci soutěže slavil letošní druhé domácí vítězství. Úspěch Fabií podtrhnul druhý Roman Kresta s odstupem 37.4 sekundy, třetí skončil Václav Pech na Mistubishi. Kresta si upevnil vedení v šampionátu, Kopecký se posunul na místo druhé.

Pavel Hortek, manažer týmu Škoda Motorsport, soutěž hodnotí: „Skutečnost, že jsme byli jedním z horkých favoritů celé soutěže, bývá vždy ošidná a zavazující. Tím více nás těší, že jsme se i na druhém podniku domácího mistrovství představili v tak dobrém světle a naše posádka dosáhla svého vítězství skutečně suverénním způsobem. Velký dík patří kromě posádky i celému týmu, náš program je letos pro všechny skutečně velmi náročný. Ohromnou radost máme z výsledku Romana Kresty na privátní Fabii, který rovněž celou soutěž absolvoval bez technických problémů a právem se jeví jako horký favorit na titul.“

Jan Kopecký druhé letošní vítězství v domácím šampionátu komentuje: „Těší nás vítězství, nikdo nám však nedal nic zadarmo, byl to skvělý boj. Byla to pro nás skvělá příprava před belgickou rally v Ypres, kde se za 14 dní chceme též poprat o vítězství.“

Program pilotů továrního týmu pokračuje příští týden na řecké Acropolis, kde startuje Juho Hänninen s Red Bull Škoda týmem v SWRC, Jan Kopecký se za 14 dní představí v IRC na tradiční belgické Ypres rally.

Komentářů celkem: 28
12. 6. 2011 14:41
0 0
Peťan72: u jezdců kteří absolvují plný počet je to už jen slovíčkaření, jestli se jeden výsledek nezapočte nebo neškrtne, nemyslíš?
12. 6. 2011 14:42
0 0
usporadany zavod byl, takze 6
12. 6. 2011 18:53
0 0
To Peťan72:V hodně věcech s tebou souhlas ale jen teoreticky a hodně dopředu,co když Roman nedojede třeba Barumku a Bohemku nebo nebude bodovat a Honza vyhraje?Jen tvůj názor...smajlík
12. 6. 2011 19:51
0 0
Bobin: Vzdyt ja tuto nebo podobnou verzi uvadim v jednom komentari smajlík
13. 6. 2011 01:03
0 0
Myslím, že Kopecký je takový tahák jak zesměšnit peugeot. Na první místo se Kopejda podle mě nepohrne. Ale jaký by to bylo , kdyby údajně největší rival Kresty v MMČR skončil za dalšími soutěžícími ? 1. KRESTA, 2.KOPECKÝ, 3.PECH a pak teprve VALOUŠEK . TAkhle bych si to přál já. Že škodovka odřekla Pavla na začátku sezóny je jedna věc, ale potom ty řeči, že je bude chtít za každou cenu porazit, se mu zatim moc neplňěj. GO ŠKODA GO A JEŠTĚ GO AŠÍN GO !!!!!
13. 6. 2011 10:07
0 0
JohnyMaiden: S tim odřeknutím škodovky to nesmíš brát tak vážně smajlík
13. 6. 2011 11:51
0 0
Speeder: Přesně tak, zase to přineslo na naše tratě oživení v podobě Kronosu, takže proč ne smajlík
13. 6. 2011 12:27
0 0
JohnyMaiden: Sice jsem to myslel trošku jinak, ale taky to lze vzít takto pozitivně. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!