Bujáček s Omelkou mezi vinicemi

Čtvrté místo ve třídě 3 a vítězství mezi juniory si připsala posádka BH CAPO Car Racing.

O uplynulém víkendu zaburácely motory soutěžních speciálů v Hustopečích a jejich blízkém okolí, kde se jel celkově již sedmý ročník Agrotec Rally Hustopeče. Tato soutěž je sice součástí Mediasport mezinárodního mistrovství v automobilových soutěžních jenom pár let, ale je již jeho pevnou součástí a to zejména díky skvělému pořadatelskému sboru.

Martin Bujáček, kterému opět po krumlovské pauze četl noty Marek Omelka, se na start soutěže hodně těšil. Jeho dravý styl sliboval atraktivní podívanou a to zejména na velkém množství šotolinových úseků. Kvůli silným dešťům v týdnu před soutěží panovaly značné obavy o stav tratí, ale pracovití pořadatelé vše zvládli na výbornou. Lancer od K.I.T. Racing byl také ve stoprocentní formě, takže se všichni na start soutěže hodně těšili.


První etapa měla na programu celkem 4 rychlostní zkoušky. Martin s Markem zajížděli časy na rozhraní první a druhé desítky celkového pořadí. Etapu zakončili na desátém místě v bojovém kontaktu s Honzou Votavou. Posádka ovšem v cíli etapy úplně nadšená nebyla. Nejprve se vyjádřil navigátor: "Auto bylo po celou etapu naprosto v pořádku. Jedeme zostra, ale časy jsme čekali o něco lepší," neskrýval v cíli etapy Marek. Martin jej doplnil: "Zítra se do toho budu muset obout ještě více, nechci ztrácet tolik na špičku ve třídě 3."

Jak řekl, tak také udělal. Svou ztrátu na kilometr dokázal snížit téměř o sekundu a až na jedno nedobrždění a s tím spojený výlet mimo trať se celá etapa obešla téměř bez komplikací. Již na první sobotní RZ dokázal celkem suverénně předjet Votavu a na dalších vložkách se mu s přehledem vzdaloval a nedovolil drama. Téměř v celé etapě zajížděli kluci stabilně deváté časy, ale co bylo příjemnější, ztrátu na špičku ve třídě v jednotlivých RZ dokázali minimalizovat na rozdíl pouhých sekund, takže dokázali, že se nima bude muset počítat. Po chybě Vojtěcha Štajfa v poslední RZ se Martin s Markem dokonce posunuli na osmou příčku absolutně a čtvrtou ve třídě 3. Domů si ovšem odvezli poháry za vítězství mezi juniory.


Po skončení soutěže se k celé rally vyjádřil sám jezdec: "Do Hustopeč jsem se moc těšil, protože tento závod se mi moc líbí a tratě jsou jiné než na jiných závodech. Jede se hodně na šotolině, navíc po nepovedeném Krumlově jsem chtěl dojet až do cíle a pokud možno opět v TOP10. Celý závod proběhl naprosto v pohodě bez větších problémů a krizovek. Páteční etapa nám moc nesedla, ale sobota už byla bez problémů a celkový výsledek je pro nás s Markem super a jsme spokojení."


Dalším podnikem, kterého se posádka týmu BH CAPO Car Racing zúčastní bude již o nadcházejícím víkendu další letošní sprint – Rally Krkonoše. Nezbývá než pozvat diváky, aby v hojném počtu přišli povzbudit naši posádku, která si svým velmi atraktivním stylem získává větší a větší množství fanoušků.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!