13. 6. 2011 19:15 − 2631× − 0

Tipy pro diváky

Rally Krkonoše se nezadržitelně blíží. Pro diváky jsou na ní opět připravena oblíbená divácká místa.

Rally Krkonoše se nezadržitelně blíží. Pro diváky jsou na ní opět připravena oblíbená divácká místa – příjezdy k nim budou letos označeny šipkou a logem závodu. Pojďme si nyní stručně shrnout, která místa to jsou a jak se na nich chovat.

Na divácké místo RZ 1,5 Starobucká se dostanete silnicí od Pilníkova. Prostor nad křižovatkou ve Starých Bukách je velmi oblíbený – nabízí přehlednou pasáž s horizontem a odbočením na hlavní silnici. RZ 2,6 Zámecký vrch má divácká místa situována přímo v okrajové části Trutnova. U restaurace Dvoračka je k vidění zajímavé esíčko přes mostek nad parovodem. Na diváckém místě U Mikeše se můžete těšit na divoké průjezdy v prašné zatáčce.

Na loni nové RZ 3,7 Bernartická se osvědčila také dvě divácká místa. Od konce obce Zlatá Olešnice se dostanete do přehledného úseku trati s mírnými horizonty a rychlými i prudšími zatáčkami v místní části Hony. Ke zrádným serpentinám se svodidly nad Mrtvým jezerem dojedete či dojdete od točny autobusu u obce Lhota. Kryblická RZ 4,8 nabízí přímo u trutnovské zahrádkářské kolonie výhled, který si oblíbila také Česká televize. Druhé divácké místo je situováno na hřišti ve Starém Rokytníku.

K této zajímavé šotolinové pasáži se dostanete po spojnici mezi Trutnovem a Úpicí. Věříme, že máte všichni zájem o hladký průběh soutěže. Prosíme Vás proto, abyste dodržovali pokyny pořadatelů a Policie ČR. Zaujměte své místo v dostatečném předstihu a zvolte si pozici za pevnou překážkou, vyvýšenou nebo v dostatečné vzdálenosti od trati. V žádném případě nevstupujte do označených zakázaných prostorů ani únikových zón a mějte vždy pod pečlivým dohledem své děti.

Parkování bude opět organizováno na příjezdových komunikacích. Řada z nich je zároveň trasou určenou pro výjezd sanity z RZ. Pokynů pořadatelů proto dbejte i zde. Rozhodně se nepokoušejte vjíždět do uzavřených úseků rychlostních zkoušek. „I diváci přispívají každoročně k dobrému hodnocení Rally Krkonoše. Věříme, že tomu tak bude i v jejím letošním ročníku,“ říká ředitel závodu Vladimír Hlavatý a dodává: „Těšíme se na všechny fanoušky ve dnech 17. a 18. 6. v Trutnově.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!