14. 6. 2011 11:36 − 2821× − 0

Je tomu už skoro rok

Už 25.6. se bude v Milovicích konat poslední závod.

Je tomu už skoro rok, co odstartoval první podnik letošní sezony v Amaterrally, ale uplynul jako voda a už 25.6. se bude v Milovicích konat poslední závod. Jistě si říkáte, co tady blázním, na začátku června a konec sezony ?! No coby,to o čem se ve vyšších šampionátech hovoří už dlouho, se všem známý Milan Blahout, rozhodl uskutečnit. Komu by se taky chtělo slavit vítězství v zimě ve stanu u plynového hořáku. Dále pak máme oba dva prázdninové měsíce volné, přeci jenom závody nebaví celou rodinu a tak hlavně o prázdninách je potřeba trocha volna. Takže se závodí od září do června.

Kdy a kde se pojede, jsem se už zmínil, kudy trať povede je ještě asi ve hvězdách. Možností je v Milovicích na tisíce a na kterou to padne, se dozvíme až v pátek odpoledne. Ale charakter bude opět stejný, šest průjezdů tratí o délce kolem pěti kilometrů, různé kvality asfaltu, betonu, někdy i šotoliny.

Závěrečný závod znamená boj o poslední bodíky do tabulky. Ve třídě I má Pavel Vodrážka šanci na titul, ale Mirek Bouma má už nemalý náskok a spíše bude zajímaví boj o druhé místo. Ve třídě II je Josef Nedvěd jasným vítězem, ale o druhé místo budou bojovat tři posádky. Třída III je na tom stejně a jasným vítězem je Richard Riedel. Ve třídě IV je vítěz Pavel Pavlata také známuž předem, stejně jako druhý Patrik Pilc. Třída V je v obležení Michala Pokorného, ale o druhé místo bude bojovat Petr Esselbach s Jirkou Teršem. A s davem jde i třída VI, ve které je vítězem Tomáš Vokurka. O druhé místo se ale bojovat bude, hlavními aktéry budou Martin Jílek a Štefan Podhorský.

Může to vypadat, že se Vás tento závod vůbec netýká, třeba že jste ještě nejeli předchozí soutěže a tak nemáte šanci na celkové prvenství, ale opak je pravdou. Nebojte se přijet, čeká na Vás pohodová atmosféra a neobvyklý styl závodění a případného koukání, kdy po odjetí Vaší jízdy stačí, abyste ušli pár kroků z depa a můžete pozorovat zápolení ostatních závodníků na trati. Trénink začíná jako obvykle brzo ráno v den závodu. Pak Vás od zápolení s časem, vozem a ostatními jezdci, dělí jen rozprava. Těšíme se na Vás v sobotu 25.6. v Milovicích.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!